Ingezonden persbericht

Nederlandse Corp. DVD maakt zegetocht langs internationale festivals

LOS ANGELES, 20050607 -- Amsterdam/Loosdrecht, 7 juni 2005, AV-producenten WONDERLAND FILM uit Amsterdam en ZCENE MovingMediaCompany uit Loosdrecht hebben op het U.S. INTERNATIONAL FILM AND VIDEO FESTIVAL in Los Angeles opnieuw een gouden medaille gewonnen met de Belastingdienst Corporate Image DVD. Daarmee valt de DVD voor de derde keer dit jaar in de prijzen op een international festival: eerder dit jaar kreeg de DVD een gouden plak op het New York Festivals en een 'finalist certificate' op het WorldMediaFestival in Hamburg.


De Belastingdienst Corporate Image DVD - een co-productie van WONDERLAND FILM en ZCENE MovingMediaCompany - heeft op het U.S. International Film and Video Festival in Los Angeles de 'Golden Camera Award' gewonnen voor de beste non-profit productie. Op zaterdag 4 juni werd de prijs In Los Angeles aan de productiehuizen uitgereikt. De film is ook te zien op donderdag 9 juni tijdens het Keying into the Brain festival in de Meervaart in Amsterdam.

Creativiteit en kwaliteit
Het U. S. International Film and Video Festival's, opgericht in 1968, is een van werelds meest gerenommeerde fillm- en videofestival. Elk jaar worden duizenden inzendingen vanuit de hele wereld beoordeelt op kwaliteit en creativiteit.

Rol in de maatschappij
De Belastingdienst Corporate Image DVD bevat een tiental video programma's (Nederlands- en Engelstalig) die de plaats en rol van de Belastingdienst in de Nederlandse maatschappij duidelijk maken. Naast twee hoofdfilms die de maatschappelijke relevantie van de Belastingdienst visualiseren, bevat de DVD ook programma's over de taken en werkzaamheden van de Douane, Fiod-Ecd en overige onderdelen van de Belastingdienst.

Alle programma's zijn gemaakt vanuit één vorm en inhoudelijk concept: medewerkers van de Belastingdienst vertellen zelf over hun werk, beleving en interactie met de samenleving. Opdrachtgever voor deze productie is Belastingdienst/Centrum voor Kennis en Communicatie (B/CKC) in Utrecht.




Ingezonden persbericht