TIE Holding NV

TIE DRAAGT DICK BENSCHOP VOOR ALS NIEUWE COMMISSARIS

Bauke Geersing treedt terug

dinsdag, 7 juni, 2005

Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B-integratiebedrijf TIE Holding N.V. (TIE) maakt hierbij bekend dat voormalig staatssecretaris Dick Benschop (Europese Zaken) wordt voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Hij zal Bauke Geersing opvolgen die heeft besloten zich niet beschikbaar te stellen voor een tweede termijn.

Bauke Geersing maakt sinds 2001 deel uit van de de Raad van Commissarissen en heeft in de afgelopen jaren veel voor TIE betekend. Met zijn scherpe en heldere adviezen heeft hij ons door een moeilijke periode geholpen. We zijn hem dan ook zeer erkentelijk voor de energie die hij al die jaren in TIE heeft gestoken, stelt Dick Raman, CEO van TIE.

Met Dick Benschop, momenteel vice-president bij Shell Energy Europe, krijgt Bauke Geersing een waardige opvolger. Benschop was voorheen Commissaris voor de Media en heeft als zelfstandig consultant strategisch advies gegeven aan vele overheidsorganisaties en ondernemingen zoals Schiphol, AEGON, ministerie van VROM en Greenpeace. Als voormalige staatssecretaris Europese Zaken heeft hij bovendien een goede kijk op internationale betrekkingen, hetgeen zeer toepasselijk is voor TIE.

We zijn ervan overtuigd dat zijn strategische inzichten en zijn vermogen om snel tot heldere oplossingen en doelen te komen van grote toegevoegde waarde is voor TIE, aldus Raman.

Om de voordracht van Dick Benschop te bekrachtigen, houdt TIE een buitengewone vergadering van aandeelhouders op 29 juni a.s. De formele aankondiging voor deze vergadering volgt.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 93 33
Fax: +31-20-658 99 02

24 New England Executive Park
Burlington MA,
01803-5080 USA
Tel: +1-781-272 42 52
Fax: +1-781-229 04 77

e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com
xbrl.tieglobal.com

© TIE Holding NV, 2004. All rights reserved.