Gemeente Deventer

Week 23, 8 juni 2005

College neemt maatregelen om recreatie bij rembrandtkade in goede banen te leiden

De uiterwaarden en het water van de jachthaven aan de Rembrandtkade in Deventer zijn de laatste jaren erg in trek voor verschillende activiteiten. Steeds meer mensen gebruiken het gebied om te zonnen, een balletje te trappen of de hond uit te laten. Met mooi weer is het er zelfs gezellig druk. Het recreatieve bezoek heeft ook een keerzijde. Zwerfvuil, het doorknippen van afrastering waardoor vee uitbreekt, conflicten tussen roeiers en zwemmers en honden, het betreden van eigendommen van anderen, inbraak en diefstal. Naar aanleiding van deze herhaalde klachten in de afgelopen jaren zijn diverse partijen (roeivereniging Daventria, zeil- en motorbootvereniging, stichting IJssellandschap, gemeente en politie) rondom de jachthaven Zandweerd in overleg gegaan.

Er wordt een aantal concrete maatregelen voorgesteld om de problemen op korte termijn aan te pakken. Speciale aandacht gaat uit naar het gebruik van de haven door jetskiâs, crossers en een groep jongeren die regelmatig voor overlast zorgt. Met de politie zijn hierover afspraken gemaakt.

Verder stelt de overleggroep de volgende gedragsregels voor:
* zwemmen in de havenarmen en in de rivier wordt om gezondheids- en veiligheidsredenen sterk afgeraden

* honden aanlijnen als er vee in de wei loopt. Zijn er roeiers in het water, laat dan de hond niet zwemmen

* neem het afval mee en deponeer het in een afvalbak, het liefst thuis

* fietsen en brommers horen niet in het gebied. Plaats ze boven aan de dijk.

* de steigers van de roeivereniging zijn geen aanlegsteigers voor andere boten dan die van de roeivereniging en geen duikvoorzieningen.

Publicatiedatum: 8-6-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 8 juni 2005