Gemeente Eindhoven

Persbericht: 8 juni 2005, no. 134

Wie slaagt erin om het meest exclusieve en creatieve relatiegeschenk te ontwerpen?

Ontwerpopdracht relatiegeschenk Eindhoven

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven overhandigt bij diverse gelegenheden een geschenk aan relaties. Deze geschenken variëren van een handgeblazen glazen schaal tot een usb memory stick. Om daadwerkelijk invulling te geven aan Eindhoven Design Capital 2006 en jonge afgestudeerde ontwerpers die werkzaam zijn in de praktijk te ondersteunen, schrijft de gemeente een ontwerpwedstrijd uit.

De gemeente Eindhoven nodigt hiervoor alle HBO-WO ontwerpers, die minimaal 1 en maximaal 4 jaar geleden in Eindhoven zijn afgestudeerd aan een vormgeving- en kunstrichting, uit om deel te nemen aan de ontwerpopdracht. De opzet van de wedstrijd en de voorwaarden zijn te vinden op de website www.eindhoven.nl.
De sluitingsdatum is 1 september 2005.

De winnaar krijgt 5.000,- excl. btw, waarvan 2.500,- honorarium en 2.500,- voor realisatie van 50 geschenken. Daarnaast krijgt de winnaar de opdracht om honderd stuks van het relatiegeschenk te vervaardigen als Limited Edition. Hierop kunnen inwoners van Eindhoven inschrijven na 18 oktober 2005. De organisatie van de Limited Edition is in handen van Archi-Toys.

Alle ingezonden schetsen worden tentoongesteld in het Stadhuis tijdens de Dutch Design Week 2005.

© 2005 Gemeente Eindhoven