Gemeente Deventer

Week 23, 8 juni 2005

GEMEENTE WIL SKYBEAMER UIT

Het college van burgemeester en wethouders is van plan het gebruik van de skybeamer van McDonaldâs aan de Deventerweg te stoppen. Zij maakt hiervoor gebruik van de mogelijkheid een nadere eis te stellen aan de landelijke milieuregels. Deze nadere eis regelt het uitschakelen van de skybeamer.

Over de skybeamer zijn bij de gemeente diverse klachten binnengekomen, onder andere van de Volkssterrenwacht in Bussloo. Ook de VVD-fractie heeft hierover vragen gesteld aan het college. Het college deelt de standpunten van de bezwaarmaker(s) dat hier sprake is van lichthinder, horizonvervuiling, aantasting van de duisternis, dat de verkeersveiligheid in gevaar kan worden gebracht en is bezorgd over de verstoring van vogels.

De ondernemer en belanghebbenden krijgen de mogelijkheid te reageren op het voornemen van de gemeente om een nadere eis te stellen aan de landelijke milieuregels. Reacties kunnen schriftelijk en mondeling tot uiterlijk 22 juni 2005 worden ingediend bij de afdeling Milieu van de gemeente Deventer t.a.v. de heer Roelink, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Telefoonnummer 0570 â 693481.

Na 22 juni wordt, mede aan de hand van de ingebrachte reacties, de nadere eis opgelegd. De gemeente hoopt vooralsnog dat het niet zover zal komen en de stekker van de skybeamer voortijds uit het stopcontact gaat. Het opleggen van de nadere eis is een besluit. Indien belanghebbenden het niet eens zijn met dit besluit, kan hiertegen bezwaar worden bij gemaakt bij de gemeente. Daarna is beroep mogelijk bij de Raad van State.

Publicatiedatum: 8-6-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 8 juni 2005