Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 8 juni 2005

Man aangehouden na mishandeling medewerkster woningstichting

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagmiddag op het politiebureau van Etten-Leur een 24-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man meldde zich rond 16:15 uur op het politiebureau met een verzoek om te bemiddelen tussen hem en de woningstichting. Op dat zelfde moment waren agenten ter plaatse aan de Bredaseweg waar de man tijdens een onderhoud met de woningstichting een medewerkster had geslagen. Hij was het niet eens met de behandeling van zijn zaak op toewijzing van een woning. Een vriend van hem kon hem bedaren, waarna het tweetal wegreed in een zwarte personenauto. Een agent hoorde via de mobilofoon de oproep om uit te kijken naar de verdachte en hield hem vervolgens in het bureau aan. De Etten-Leurenaar is na verhoor in de loop van de avond heengezonden met een dagvaarding. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie stelt onderzoek in naar poging beroving

BREDA: Een 17-jarige inwoner van Breda is dinsdagmiddag rond 16:00 uur aan de Luikstraat slachtoffer geworden van een poging tot beroving, toen hij in de richting van de Terheijdenseweg fietste. Twee daders versperden hem de weg en dwongen hem zodoende tot stoppen. De Bredanaar kreeg een klap van een van de daders terwijl de ander hem in een greep vasthield. Zij eisten zijn mobiele telefoon. Deze bleek hij niet bij zich te hebben, waarna de twee daders wegvluchtten.

Inbraak in woning

BREDA: Dinsdag tussen 13.00 uur en 14.00 uur is er ingebroken in een woning aan het Speelhuisplein. Uit de woning zijn een portemonnee en mobiele telefoon weggenomen terwijl de bewoner onder de douche stond. De dader forceerde een raam op het balkon om in de studentenkamer binnen te komen. Zijn portemonnee is later leeg teruggevonden in de omgeving.

Politie schrijft ruim 20 bekeuringen uit bij verkeerscontrole

BREDA: Tijdens een verkeerscontrole op dinsdagmiddag op de kruising Baronielaan, Johan Willem Frisolaan en Graaf Engelbrechtlaan heeft het politieteam Breda Zuid-Oost 23 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden in strijd met de aangegeven rijrichting. Het betreft het links afslaand verkeer, dat zowel vanaf de Baronielaan de Johan Willem Frisolaan oprijdt, of omgekeerd. Ook vanaf de Graaf Engelbertlaan linksaf de Baronielaan op. Dit levert vaak gevaarlijke verkeerssituaties op. De betrapte autobezitters krijgen één dezer dagen een bekeuring thuisgestuurd.

Auteur: Henk Snepvangers