2e persbericht van donderdag 8 juni 2005

Eindhoven 08-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen aangehouden na steekpartij

De politie heeft dinsdag een man van 25 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 33-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Ze zouden zondagochtend rond 3.45 uur in een horecazaak aan het Stratumseind een 26-jarige Eindhovenaar met een mes hebben gestoken en hebben geslagen. Hij is met steekwonden aan borst en rug meteen opgenomen in een ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. De aangehouden mannen zijn door de politie in verzekering gesteld. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris in Den Bosch.

Eindhoven: Straat zonder stroom na ontdekken hennepkwekerij

In een woning aan de Bergen op Zoomstraat ontdekte de politie woensdagochtend een hennepkwekerij. De kwekerij met 284 planten bevond zich op de zolder van het pand. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom werd op een zeer gevaarlijke manier illegaal afgetapt. De hele straat werd tijdelijk van stroom afgesloten zodat het energiebedrijf op een veilige manier de illegale stroomvoorziening kon verwijderen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Verdachte met harddrugs aangetroffen

Op het Stationsplein is woensdag rond 11.45 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij de man werden acht bolletjes cocaïne aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Zeventien bekeuringen bij verkeerscontrole

Op de Emmasingel, de Stationsweg en de Vestdijk zijn woensdag tussen 9.00 en 11.45 uur verkeerscontroles gehouden. In totaal werden zeventien bekeuringen uitgedeeld, waaronder tien voor snelheid, zes voor het niet dragen van de autogordel en één voor het zich niet kunnen legitimeren.

Helmond: Gokkast opengebroken

In een horecagelegenheid aan de Heistraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen via een dakraam. Binnen werd een gokkast opengebroken en een nog onbekend geldbedrag weggenomen.

Bladel: Snelheidscontrole

Op de Bleijenhoek zijn woensdag tussen 9.40 en 11.30 uur 528 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 61 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 81 km/u.

Deurne: Aanhoudingen na fietsen diefstallen

De politie heeft woensdagochtend een vrouw van 21 jaar uit Deurne en een man van 33 jaar uit Waddinxveen aangehouden. Ze worden verdacht van de diefstal van enkele fietsen op het Stationsplein. Dat gebeurde op 24 mei en 31 mei. De diefstallen werden vastgelegd door een bewakingscamera. Op basis van de beelden werden de man en de vrouw herkend en vandaag rond 7.45 uur aangehouden op de Moorselseweg. De vrouw is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. De man werd nog gezocht omdat hij niet naar de gevangenis terugkeerde na verlof. Hij is ingesloten.

Mierlo: Bromfietser gewond

Op de Geldropseweg is woensdag rond 14.30 uur een 38-jarige bromfietser uit Asten gewond geraakt. De bromfietser reed over de Geldropseweg richting Mierlo en werd aangereden door een 63-jarige automobiliste uit Helmond. De vrouw kwam uit tegenovergestelde richting aanrijden en sloeg linksaf om een parkeerplaats op te rijden. Hierbij zag ze de bromfietser over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop.

Valkenswaard: Hennepkwekerij aangetroffen op garagezolder

Op de zolder van een garage behorende bij een woning aan de Reisvennestraat is woensdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. De 192 planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen evenals 100 hennepstekjes. De 32-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Hij is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Meer verdachten aangehouden na diefstal tft-scherm

De politie heeft nog twee verdachten aangehouden naar aanleiding van een onderzoek naar de diefstal van een tft-scherm uit congrescentrum Koningshof aan de Locht. Het gaat om een 17-jarig meisje uit Eindhoven en een 24-jarige man uit Venlo. Maandag werden daarvoor al twee Veldhovenaren (18 en 19 jaar oud) aangehouden (zie 1e persbericht van dinsdag 7 juni 2005). Uit nader onderzoek is gebleken dat het meisje samen met de 18-jarige man in de nacht van zaterdag op zondag twee tft-schermen heeft weggehaald. Zij is dinsdagmiddag aangehouden. Maandagavond haalden de twee Veldhovense mannen samen nog een scherm weg. Zij werden kort daarna aangehouden. Het tweetal wordt er ook van verdacht dat ze twee fietsen hebben weggehaald uit de fietsenstalling van het congrescentrum. De man uit Venlo is dinsdag aangehouden omdat hij de schermen in zijn woning had bewaard. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.