Ingezonden persbericht


Presentatie rapport 'Privacyrechtelijke aspecten van RFID'

PERSUITNODIGING

Geachte redactie,

Op 8 juni aanstaande presenteert ECP.NL tijdens de themadiscussie 'RFID & Privacy' het rapport 'Privacyrechtelijke aspecten van RFID', waarin de risico's voor de privacy die RFID mogelijk met zich meebrengt, worden verkend. Wij nodigen u van harte uit voor deze themadiscussie die vanaf 16.30 uur plaatsvindt in Perscentrum Nieuwspoort Den Haag.

De studie is in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en in samenwerking met het RFID Platform Nederland en GS1 verricht. Het is een eerste stap in het maatschappelijke debat over privacy en RFID.

Radio Frequency Identification (RFID), een technologie die de unieke identificatie van objecten en personen op afstand mogelijk maakt, wordt van wezenlijke invloed op onze economie en maatschappij. Er bestaat momenteel echter nog veel onduidelijkheid over de gevolgen die de toepassing van RFID gaat hebben op de privacy en individuele vrijheid van burgers. Deze ontwikkeling leidt tot onrust en remt bedrijven in de toepassing van RFID-technologie. Na de presentatie van het rapport discussiëren belanghebbenden uit markt, wetenschap en beleid verder over de privacyrechtelijke aspecten van RFID.

Aan tafel zitten o.a.:
Maurice Wessling Bits of Freedom
Jan-Willem Broekema College bescherming persoongegevens Jeroen Terstegge Philips
Jaap Brink KPN

Het complete programma van de themadiscussie vindt u op http://www.ecp.nl/agendaitem.php?id=147. U kunt zich aanmelden voor deze themadiscussie bij Rena Warmerdam (Rena.warmerdam@ecp.nl).
---

ECP.NL, platform voor eNederland
Postbus 262, 2260 AG Leidschendam, tel.nr.: 070-4190309

ECP.NL, platform voor eNederland
ECP.NL is het platform in Nederland waar publiek-privaat wordt samengewerkt aan belangrijke randvoorwaarden en doorbraken voor het optimaal benutten van huidige en toekomstige ICT-competenties. In zeven jaar tijd is ECP.NL uitgegroeid tot een organisatie van 150 deelnemende bedrijven (o.a. Shell, Unilever, ABN AMRO), overheid (o.a. diverse ministeries, CBS), intermediairen (o.a. VNO-NCW en de Consumentenbond) en onderwijsinstellingen (o.a. Nyenrode, TNO, diverse Universiteiten). Voor meer informatie www.ecp.nl.


---- --