Gemeente Gouda


oude begraafplaats en omgeving opgeknapt (06/06/05)

Vrijdag 9 juni 2005 wordt de herinrichting van de Oude Begraafplaats en omgeving in Korte Akkeren feestelijk gevierd. Ton van Huut (wethouder Wijkontwikkeling) geeft samen met de kinderen van de Westerschool een feestelijk tintje aan de afronding van de werkzaamheden. Aansluitend hierop wordt een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Kinderen uit de buurt zijn hierbij van harte welkom. De (her)inrichting van de Oude Begraafplaats en omgeving is het eerste grote project binnen de wijkontwikkeling van Korte Akkeren dat afgerond is.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de herinrichting van de Oude Begraafplaats en omgeving in Korte Akkeren. Een kleine greep uit de werkzaamheden: op de begraafplaats is de entree verplaatst en opgeknapt en zijn er graven gerestaureerd. De straten rondom de Oude Begraafplaats zijn opnieuw ingericht, de riolering is vervangen en er zijn nieuwe parkeerplaatsen en ondergrondse containers aangelegd. Op het grasveld naast de begraafplaats is een bestaande speelplek opgeknapt en een trapveldje voorzien van kunstgras. Daarnaast is in de Bosweg een nieuwe speelplek aangelegd. In overleg met de Stichting Welzijn Gouda heeft Barbara Verhees (beeldend kunstenares) muurschilderingen aangebracht. Uniqema heeft dit gesponsord met verf en benodigdheden.

interactief

De plannen voor dit project zijn op interactieve wijze met alle betrokkenen tot stand gekomen. Buurtbewoners, het wijkteam Korte Akkeren, Uniqema, de Stichting Oude Begraafplaats, Mozaïek Wonen, kinderen uit de buurt en de gemeente hebben samen bijgedragen aan dit project. De Oude Begraafplaats was altijd al een mooie plek in de wijk Korte Akkeren. Maar door de recente herinrichting wordt het unieke karakter van deze prachtige rustplaats nog meer benadrukt.

smaakmaker wijkontwikkeling

De (her)inrichting van de Oude Begraafplaats en omgeving in de wijk Korte Akkeren is één van de smaakmakers in het kader van de wijkontwikkeling. Inmiddels lopen dit jaar ongeveer tachtig wijkontwikkelingsprojecten. Binnen die projecten zijn weer smaakmakers benoemd. De bedoeling van de smaakmakers is dat deze projecten op korte termijn kunnen worden uitgevoerd, zodat de Gouwenaars snel resultaten kunnen zien van de wijkontwikkeling. Footer