Politie Groningen

Persberichten donderdag 9 juni 2005

Provincie Groningen 09-06-2005 -

Groningen: aanhouding voor vernielingen bij ex
De politie heeft woensdagavond in haar woning een 24-jarige vrouw aangehouden die kort daarvoor de ramen zou hebben ingegooid bij haar ex in de wijk Lewenborg. Het zou gaan om een geschil over het verblijf van hun zoontje die bij de man thuis was. Toen de man het zoontje niet wilde meegeven aan zijn ex zou ze samen met anderen de ramen hebben ingegooid op de benedenverdieping. De man is met het zoontje de badkamer ingevlucht. Bij de komst van de politie bleken inderdaad de ramen op de benedenverdieping voor een groot deel stuk te zijn. De vrouw en haar helpers waren weer verdwenen. Ze is voor nader onderzoek ingesloten waarbij ook de rol van de meehelpers nog moet worden vastgesteld.

Groningen: verzamelaar van verkeersborden aangetroffen
De politie trof woensdagavond bij een bewoner aan de Rembrandt van Rijnstraat in de stad een serie verkeersborden aan in zijn woning. De politie kwam bij de woning vanwege klachten over lawaaioverlast. In de gang zagen de agenten een paar verkeersborden hangen en even later bleek in de kamer ook nog een vijftal verkeersborden te hangen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de borden. De 20-jarige bewoner zal daar nog nader over worden gehoord.

Groningen: schipper zwaar onder invloed
Een 45-jarige inwoner van Groningen is woensdagavond aangehouden voor het varen onder invloed. De man had 2.2. promille alcohol in zijn bloed. De politie werd getipt over de diefstal van een klein rood bootje aan de Turfsingel. Toen agenten ter plaatse kwamen was de man bezig de motor van de boot te starten. Toen dit na heel veel pogingen lukte voer de man rondjes en leek vanwege zijn dronkenschap niet in staat om op een veilige manier te varen. Hij werd gesommeerd aan de kant te komen, hetgeen hij weigerde. Toen hij dicht bij de kade was en nog steeds weigerde aan de kant te komen kreeg hij pepperspray toegediend, waardoor hij zoveel last had dat hij even later toch maar aan de kant ging. Daarop werd hij aangehouden en voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring is hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietscontrole
Op de parkeerplaats aan de Stoepemaheerd in de stad zijn woensdagavond 17 bromfietsen gecontroleerd op de technische staat. Daarvan hadden 7 bromfietsen een te hoog vermogen. In 1 geval was de bromfiets niet verzekerd en 1 bromfiets had een ondeugdelijke stuurinrichting.

Groningen: man meldt zich voor inbraken
Een 48-jarige Stadjer heeft zich woensdagnacht aan het politiebureau gemeld voor het feit, dat hij kort daarvoor had ingebroken in een bedrijf aan de Kerklaan in de stad. Hij had een raam vernield waarna hij geld achter de balie had weggenomen. Tevens zou hij in de omgeving van de Eikenlaan in de stad nog vijf of zes autos hebben opengebroken. De politie kon daar vannacht niets van vinden, maar misschien wordt er in de loop van de dag nog aangifte gedaan. De man is voor nader onderzoek ingesloten en overgegeven aan het veelplegersteam.

Reacties opsporing Noord
Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Noord zijn woensdagavond 10 tips binnengekomen. De meeste tips gingen over de praktijken van een vijftal jonge dames die in beeld werden gebracht in verband de diefstal van een portemonnee van een vrouw die juist geld had gepind bij een bank in het winkelcentrum Paddepoel in de stad. De politie moet nog uitzoeken of de tips bruikbaar zijn. Verder kwamen er enkele reacties binnen op de getoonde goederen als een camera en een medaillon. Mensen kunnen nog steeds reageren en de uitzending bekijken via www.rtvnoord.nl.

berichten regio komen later.