Gemeente Baarn

Mogelijk subsidie voor Toekomst Nieuwe Oosterhei

De Gemeente Baarn ontvangt mogelijk 1,5 miljoen euro subsidie van de Provincie Utrecht voor het project Toekomst Nieuwe Oosterhei. Het geld is bestemd voor investeringen in met name de openbare ruimte.

Vorig jaar september heeft de Gemeente Baarn een verzoek ingediend bij de Provincie Utrecht voor een bijdrage uit het Stimuleringsfonds voor stedelijke vernieuwing. Op 31 mei jl. heeft Gedeputeerde Staten van de Provincie Utrecht besloten een voorstel voor te leggen aan de Provinciale Staten over de verdeling van de gelden uit het fonds. Voor de Gemeente Baarn is in dit voorstel een subsidiebijdrage van 1,5 miljoen euro voor het project Toekomst Nieuwe Oosterhei opgenomen. Provinciale Staten van de Provincie Utrecht zal op 12 september 2005 definitief besluiten over de subsidietoekenning.

Doel van het stimuleringsfonds

Het provinciale Stimuleringsfonds voor stedelijke vernieuwing is bedoeld om een impuls te geven aan stedelijke vernieuwingsprojecten in gemeenten. Bij de toekenning is onder meer gekeken of het project bijdraagt aan een versterking van de sociale samenhang en veiligheid en of er met de toekenning van de subsidie een kwaliteitsimpuls gegeven wordt aan het gehele project. De tot nu toe gerealiseerde planvorming voor de Nieuwe Oosterhei geeft Gedeputeerde Staten voldoende aanleiding om middelen beschikbaar te stellen.

Bestemming

De subsidie is opgedeeld in twee onderdelen: 520.000 euro is bestemd voor het deelproject Ericastraat in combinatie met het deelproject Speeltuin en 1 miljoen euro is (onder voorbehoud) toegekend aan het deelproject de Vogelbuurt. In beide deelprojecten is de subsidie bestemd voor versterking van de kwaliteit van de woonomgeving na het (ver)bouwen van de woningen. Het gaat dan onder meer om de inrichting van de openbare ruimte.