Gemeente Bussum

Onkruid verwijderen

De gemeente Bussum zal dit voorjaar, net als voorgaande jaren, Bussum in circa zes weken grotendeels onkruidvrij gaan maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een borstelmachine, bladblazers en een veegmachine. De gemeente Bussum heeft voor deze werkmethode in plaats van chemische onkruidbestrijding gekozen, uit oogpunt van het milieu.

Om alles goed te kunnen laten verlopen wordt hierbij uw medewerking gevraagd. Wanneer u bijvoorbeeld s ochtends ziet dat op die dag uw straat wordt schoongemaakt, dan zou het fijn zijn wanneer u uw auto voor die dag in een andere straat parkeert, zodat de parkeerplaatsen in de te vegen straat zoveel mogelijk autovrij zijn. Bij voorbaat onze excuses voor de tijdelijke overlast door stofvorming en lawaai.

Welk gebied in welke periode aan de beurt komt, wordt onder voorbehoud hieronder weergegeven. Door diverse invloeden zoals bijvoorbeeld overige werkzaamheden, bruiloften en begrafenissen kunnen wij niet exact per straat plannen, vandaar de indeling op gebiedsniveau.

13 juni
Omgeving Veldweg en Prins Hendrikbuurt

14 juni t/m 24 juni
Westereng en Laarderwegkwartier; het gebied tussen Brinklaan, Huizerweg, Prinses Beatrixplantsoen/Lorentzweg en Randweg.

27 juni t/m 7 juli
Oostereng en Godelinde buurt; het gebied tussen Prinses Beatrixplantsoen/Lorentzweg, Huizerweg, Amersfoortsestraatweg en de Gaardes

8 juli t/m 13 juli
Brediuskwartier en Marconiweg en omgeving

13 juli t/m 22 juli
t Spiegel