Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmers aangehouden na inbraakpoging
Publicatiedatum: 09-06-2005

Twee Arnhemmers van 20 en 21 jaar zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op verdenking van ondermeer een inbraakpoging in een gebouw aan de Groningensingel in hun woonplaats. Omwonenden meldden rond half vier in de nacht glasgerinkel, waarna agenten op onderzoek uit gingen. Daar aangekomen zagen de agenten twee personen wegrennen en zich in de struiken verstoppen. Op aanroepen weigerden ze tevoorschijn te komen, waarna een politiehond werd ingezet. Die wist de twee verdachten te traceren, waarna beiden werden aangehouden. Een derde verdachte had weten te ontkomen. Aan het gebouw werd schade geconstateerd. Buiten het gebouw werden enkele spullen aangetroffen die vermoedelijk waren buitgemaakt. De twee Arnhemmers zijn voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhouding door politiehond na rit in gestolen auto
Publicatiedatum: 09-06-2005

Een 28-jarige Arnhemmer is woensdagmiddag door een politiehond aangehouden op de Warnsbornlaan in zijn woonplaats. De man reed in een auto die als gestolen te boek stond en was voor de politie op de vlucht geslagen. De Arnhemmer raakte bij de aanhouding licht gewond nadat hij door de politiehond was gebeten. Rond kwart over twee 's middags waarschuwde een campinghouder in Otterlo de politie nadat hij een man op bezoek had gehad die hij niet vertrouwde. De campinghouder waarschuwde daarop de politie nadat de man was weggereden in een auto. Daarbij had hij ook het kenteken van de auto doorgegeven. Het kenteken bleek echter als gestolen geregistreerd te staan. Agenten besloten hierop naar de wagen uit te zien. Rond drie uur zagen surveillerende agenten op de Bakenbergseweg de bewuste auto tegemoet komen. Het was de agenten bekend dat de wagen was gestolen. De man ging er met hoge snelheid van door en probeerde aan de agenten te ontkomen. Na een achtervolging raakten de agenten op een gegeven de auto kwijt om hem even later verlaten aan te treffen nabij de kruising Arend Lamerslaan/Van Hugenpothlaan. Om de bestuurder van de wagen te vinden, werd de hulp van een politiehond ingeroepen. Getuigen, die de man hadden zien vluchten zette de agenten op het spoor van de man die zich in een struikgewas zou hebben verschanst. Toen de man na diverse waarschuwingen niet tevoorschijn kwam werd een politiehond ingezet. Die trof de Arnhemmer in het struikgewas aan. Aangezien de man de kop van de hond wilde grijpen werd hij gebeten. Vervolgens kon de Arnhemmer worden aangehouden. Hij is door een arts behandeld aan zijn verwondingen en ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - meisje (17) breekt been bij aanrijding
Publicatiedatum: 09-06-2005

Een zeventienjarig meisje uit Arnhem is woensdagavond met vermoedelijk een beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht nadat ze betrokken was geraakt bij een verkeersongeval op de Zeegsingel in haar woonplaats. Daar botsten rond negen uur een auto en een snorfiets op elkaar. Het slachtoffer zat als duopassagier achterop de snorfiets. Volgens de politie zou de auto, bestuurd door een 27-jarige Arnhemmer, achteruit vanuit een uitrit de weg op zijn gereden. Daarbij zag hij een naderende snorfiets, bestuurd door een zestienjarig meisje uit Arnhem, kennelijk over het hoofd met een botsing tot gevolg. Het slachtoffer zou door de aanrijding gelanceerd zijn en door de achteruit van de auto zijn gevlogen. Van drankgebruik bij de bestuurders is niet gebleken, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 09-06-2005

De Arnhemse politie heeft woensdagavond na een melding van huiselijk geweld in een woning in de wijk Malburgen een 50-jarige inwoner van die stad aangehouden. De man wordt ervan verdacht bij een huiselijke twist zijn 33-jarige echtgenote te hebben mishandeld door haar arm op de rug te draaien. Beide kinderen (elf en twaalf jaar) sprongen ertussen om erger te voorkomen, waarna de politie werd gewaarschuwd. De man werd daarop aangehouden. De vrouw leek niet zichtbaar gewond maar deed wel aangifte. Haar echtgenoot werd in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - bedreiging bij burenruzie: vrouw aangehouden
Publicatiedatum: 09-06-2005

Na een uit de hand gelopen burenruzie in een flat in de wijk Immerloo heeft de Arnhemse politie woensdagmiddag een 26-jarige vrouw aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht naar 29-jarige buurman met een mes te hebben bedreigd. Ook bleek hij kennelijk als gevolg van een schermutseling een verwonding te hebben opgelopen. Gewaarschuwde agenten troffen beiden in het trappenhuis van de flat aan en zagen dat de vrouw nog een mes bij zich had. Het slachtoffer deed aangifte en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens zijn verklaring zou de vrouw hem met het mes geraakt hebben. De verdachte Arnhemse is ingesloten voor verhoor.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - meisje (17) verdacht van bestelen werkgever
Publicatiedatum: 09-06-2005

Een zeventienjarig meisje uit Arnhem is woensdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van diefstal of verduistering. Het meisje zou goederen hebben gestolen van haar werkgever, een winkel in Velp. De bedrijfsleider ontdekte dat er goederen uit het magazijn bleken te zijn verdwenen. Bij een intern onderzoek kwam de verdenking bij de Arnhemse te liggen. Nadat de politie was ingeschakeld werd het meisje aangehouden. Eenmaal geconfronteerd met de diefstal bekende zij de spullen te hebben gestolen. In overleg met justitie zal de Arnhemse worden doorverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen in ontvoeringszaak

Publicatiedatum: 09-06-2005

Met de aanhouding van vier Arnhemmers van 24, 25, 26 en 29 jaar denkt de Arnhemse recherche de verdachten in handen te hebben van een wederrechtelijke vrijheidsberoving, afpersing en diefstal met geweld, eind vorig jaar op een 53-jarige Arnhemmer en zijn 23-jarige dochter. Drie verdachten werden na een uitgebreid onderzoek vorige week dinsdag op verschillende plaatsen in de stad aangehouden. De 29-jarige was al enkele dagen eerder aangehouden. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de Officier van Justitie en zitten nog vast. De zaak was onder meer onder de aandacht bij het Tv-programma Opsporing Verzocht.

De recherche stelde direct een onderzoek in nadat het 53-jarige slachtoffer op zondagavond 17 oktober vorig jaar, omstreeks half tien 's avonds gemeld had dat hij in zijn woning in de Weerdjesstraat was overvallen. Bij een vervolgonderzoek kwam vast te staan dat de 23-jarige dochter kort daarvoor tegen haar wil vanaf een straat in het Arnhemse Sonsbeekkwartier zou zijn meegenomen door drie mannen, die het kennelijk voorzien hadden op het geld van de Arnhemmer. Zij zou vervolgens door drie verdachten naar de woning van haar vader aan de Weerdjesstraat zijn gebracht. Daar zou het 53-jarige slachtoffer zijn mishandeld en bedreigd.

Tips
Toen bleek dat er in de woning van de Arnhemmer niets te halen viel zou hij door zijn belagers zijn gekneveld en achtergelaten, terwijl één van de daders ook achterbleef. De overigen zouden het meisje hebben meegenomen naar familie in Kesteren, waar onder bedreiging met geweld geld afhandig zou zijn gemaakt. De verdachten maakten zich daarna uit de voeten en lieten het meisje gaan. Wel was de auto van de vriendin van de 53-jarige Arnhemmer meegenomen.Tips, naar aanleiding van ondermeer het televisieprogramma Opsporing Verzocht, zette de politie mede op het spoor van de vier verdachten, die na verloop van tijd konden worden aangehouden. Het onderzoek in de zaak loopt nog.