Gemeente Wageningen

Rijnhaven komend najaar gebaggerd

Op dinsdag 7 juni jl. heeft het college van B&W een krediet van 970.000,- beschikbaar gesteld voor het baggeren van de Rijnhaven. Boskalis bv uit Rotterdam gaat het werk uitvoeren. Bij de openbare aanbesteding voor dit project op 11 mei jl. kwam deze aannemer met de laagste aanbieding. Van september tot medio december a.s. worden de werkzaamheden uitgevoerd. Uiteraard kunnen waterstanden en weersomstandigheden invloed uitoefenen op deze planning. Dit project is een van de eerste concrete maatregelen, die in het kader van de herontwikkeling van de Rijnhaven worden uitgevoerd.

In de komende week worden de afspraken met betrokken partijen vastgelegd, zoals over de afzet van de bagger en de vergunningverlening. Daarna wordt de opdracht voor de uitvoering aan Boskalis verder uitgewerkt.
In juli a.s. worden de bedrijven, verenigingen en omwonenden aan de Rijnhaven geïnformeerd over ondermeer de concrete werkvolgorde en de inzet van het materieel. Overlast voor de bedrijfsvoering wordt tot een minimum beperkt. De financiering van dit project kan worden gevonden binnen de huidige inkomsten zonder de haven- en kadegelden drastisch te hoeven verhogen.