PaVEM uitnodiging aan de pers

03.06.2005 / 13:21 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Pavem

Uitnodiging aan de pers

3 juni 2005

Op donderdag 9 juni presenteert de commissie PaVEM (Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen) de resultaten die de commissie de afgelopen twee jaar heeft behaald en draagt zij de fakkel over aan de partners die zich zullen blijven inzetten om meer allochtone vrouwen mee te laten doen in de maatschappij.

De PaVEM-finale start met een ontbijtbijeenkomst voor de pers om 8 uur in Dudok in Den Haag, waar de voltallige commissie de Participatieagenda 2010 zal overhandigen aan minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie, minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Minister President Balkenende.

Om 10 uur vertrekt de commissie met een bus naar Tilburg en Amsterdam, voor een bezoek aan twee concrete resultaten van PaVEM in de grote steden. Tijdens de bustour gaan de commissieleden in gesprek met bestuurders en deskundigen uit het veld over wat er is bereikt en hoe de participatie van allochtone vrouwen verder gebracht kan worden. Hanneke Groenteman treedt hierbij op als discussieleider.

Programma PaVEM-finale op 9 juni 2005

I Ontbijtbijeenkomst Dudok, Hofweg 1a te Den Haag.

8.00 Ontvangst met ontbijtbuffet
8.30 PaVEM-voorzitter Paul Rosenmöller opent en kijkt terug op 2 jaar PaVEM
8.40 Inleiding Minister President Jan-Peter Balkenende
8.50 Presentatie resultaten PaVEM door Paul Rosenmöller
9.00 Overhandiging P-agenda 2010 aan de premier en de beide ministers
9.05 Reactie minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie
9.10 Reactie minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
9.15 Reactie van wethouder Geluk van de gemeente Rotterdam
9.20 Gelegenheid tot het stellen van vragen aan de commissieleden.
9.30 Afsluiting persconferentie, genodigden voor de bus verlaten Dudok..
10.00 Einde ontbijt

II Bustour Den Haag - Tilburg - Amsterdam - Den Haag (alleen zeer beperkt schrijvende pers)

10.00 Busdiscussie over Taalplus met Minister President Balkenende, allochtone vrouwen die professioneel actief zijn op het terrein van inburgering, vrijwilligers die allochtone vrouwen (taal)les geven en vertegenwoordigers vrijwilligersorganisaties.
11.45 Lunchbijeenkomst bij Interpolis, Spoorlaan 298 in Tilburg met werkgevers, allochtone vrouwen die via PaVEM-convenant een baan hebben gevonden, de burgemeester en wethouder Mevis van Tilburg en minister Aart-Jan de Geus van SZW
13.15 Busdiscussie over Arbeidsparticipatie met Minister van SZW, een zelfstandig onderneemster, diversiteitmanager TPG Post, directeur landelijk CWI, het UWV en zwarte zakenvrouw van het jaar 2000, tevens bestuurslid stichting Participatieteam.
15.00 Dialoog met de vrouwenvereniging van de Aya Sofia moskee, Postjesweg 24 in Amsterdam met rector magnificus van de Vrije Universiteit Amsterdam
Busdiscussie over de kracht van vrouwen met voorzitter van het Participatieteam en diverse succesvolle allochtone vrouwen.
18.00 Bus arriveert in Den Haag voor besloten slotfeest met alle partners in de Participatieagenda 2010.

Accreditatie

Belangstellenden van de media voor de persconferentie en of de bustour worden verzocht zich vóór woensdag 8 juni 12.00 uur aan te melden bij Sigrid van der Laan (svdlaan@minszw.nl). Zij ontvangen dan een bevestiging per e-mail. Gelieve dit met een geldig legitimatiebewijs te tonen bij binnenkomst.

NB. In verband met de zeer beperkte ruimte in de bus, zullen hier alleen enkele vertegenwoordigers van de schrijvende pers kunnen worden toegelaten.

Informatie

Karel Zwaan 06-53 30 95 71

www.pavem.nl