Gemeente De Bilt


De Bilt gastheer voor China en Oekraïne tijdens WK Voetbal tot 20 jaar

Van 10 juni tot en met 2 juli vindt in Nederland het WK Voetbal tot 20 jaar plaats. Eén van de steden waar wordt gevoetbald is Utrecht, waar op 2 juli in Stadion Nieuw Galgenwaard (ook) de finale wordt gespeeld. Turkijke, Panama, China en Oekraïne zijn de landen die vijf van de zes poulewedstrijden in Utrecht zullen spelen.

De teams slaan hun trainingskampen in onze regio op. Panama en Turkijke vinden onderdak bij voetbalvereniging Elinkwijk in Utrecht; China en Oekraïne zijn te gast in de gemeente De Bilt op sportpark Weltevreden bij de FC De Bilt.

FC De Bilt is voor de tweede keer gastheer voor landenteams die aan een aansprekend voetbalkampioenschap meedoen. Tijdens Euro 2000 maakte Slovenië gebruik van de faciliteiten op sportpark Weltevreden. Opvallend daarbij was de ongedwongen sfeer waarin de trainingen plaatsvonden. Waar sommige landen geen enkel kijkje in de keuken toestonden, waren alle trainingen van Slovenië voor het publiek toegankelijk. Bovendien was het clubhuis van de FC De Bilt avond aan avond volgepakt met supporters die, in een even ongedwongen sfeer, samen met journalisten en wie maar wilde hun feestje vierden. De FC De Bilt hoopt dat door de Chinezen en de Oekraïners een zelfde sfeer wordt gecreëerd. Zij gaan er in elk geval voor zorgen dat het de teams in De Bilt aan niets ontbreekt, zodat zij optimaal voorbereid hun wedstrijden kunnen spelen.

In totaal worden in Utrecht negen wedstrijden afgewerkt: vijf poulewedstrijden, één kwartfinale, één halve finale, de wedstrijd om de derde plaats én de finale.
Mutatiedatum 10/03/2005