Ingezonden persbericht

Minister Pechtold brengt bezoek aan Infolook rond Jouwmoerdijk.nl

Pechtold: "Met de lancering van Jouwmoerdijk.nl op 10 juni heeft de gemeente een uniek jongerenconcept in handen."

WILLEMSTAD, 20050609 -- Willemstad (NB), 9 juni 2005 ­ Afgelopen maandag werden alle verwachtingen van Infolook Nederland binnen het samen met de Gemeente Moerdijk en Stichting de Markenlanden ontwikkelde jeugdparticipatie project bevestigd. Tijdens een bliksembezoek van Minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) aan het kantoor van Infolook Nederland te Willemstad werd de unieke waarde van het op 10 juni te lanceren jongerenplatform jouwmoerdijk.nl reeds onderschreven.


Bliksembezoek
Tijdens het bezoek van de Minister gaf Valentijn Peters (directeur Infolook Nederland), samen met een van de leden van de jongerenredactie Stefan Maris, een korte presentatie aan de voltallige delegatie waarbij o.a. ook bij aanwezig waren de heer H.W. den Duijn (Burgemeester Gemeente Moerdijk) en mevrouw M.G de Wit-Greuter (wethouder Gemeente Moerdijk).

Tijdens de presentatie stond het thema 'voor en door jongeren' centraal. Peters; "Wij als organisatie zijn het gewoon de techniek ondergeschikt te maken aan het doel. Wij willen ons dan ook niet verder bemoeien met de inhoud, wat met zich mee brengt dat een eenvoudig te gebruiken systeem ­voor jongeren vanaf 9 jaar- voor handen moet zijn. Dat is onze uitdaging! Daarbij zorgt de aanwezige kennis over content, automatische classificatie en online marketing voor een nieuws en informatievoorziening op maat (per interessegroep, kern en/of leeftijd." Infolook maakt voor deze dienstverlening gebruik van de in eigen huis ontwikkelde mPublisher module(s).

Mening Pechtold tijdens de persconferentie na het bliksembezoek
De discussie over de afstand tussen politiek en de burger was in Nederland al levendig en heeft door het recente referendum over de Europese grondwet opnieuw aan kracht gewonnen. Het dichten van dit gat is inmiddels tot een van de speerpunten van Nederlands beleid geworden.

Met jouwmoerdijk.nl geeft de gemeente Moerdijk in samenwerking met Infolook Nederland en Stichting de Markenlanden gehoor aan de roep om de burger meer bij hun overheid te betrekken. Pechtold: "Dit initiatief geeft het gevoel dat de 11 kernen tot een geheel gesmeed worden. En naar mijn gevoel moet je ook op dit niveau starten, om de lijntjes tussen de burger en politiek te kunnen leggen."

Uniek project in het kader van jongerenparticipatie
Jouwmoerdijk.nl heeft een unieke status in Nederland. 'Ga maar eens kijken of je dit in andere Nederlandse gemeenten tegenkomt', stelt de minister retorisch. Wethouder M. de Wit bevestigt dat Jouwmoerdijk.nl nog enig in zijn soort is.

Lancering
Op 10 juni a.s. wordt www.jouwmoerdijk.nl officieel gelanceerd tijdens een openingsfeest op Fort de Hel te Willemstad. Dit openingsfeest is voor iedereen gratis toegankelijk. Programma: (1) Vanaf 19:30 uur ontvangst; (2) 20.15 uur start officiële programma; (3) 21.00 lancering door Marjolein de Wit, gevolgd door een spetterend feest met DJ Maarten. Sluiting 23.00 uur. Adres: Helsedijk 85 te Willemstad (zie ook: www.fortdehel.nl).

Ieder die zich inschrijft via www.jouwmoerdijk.nl ontvangt bij aankomst bovendien zijn eerste drankje gratis.