PERSBERICHT - 2005-01-04

Op 10 juni eerste vakantiegangers per autotrein naar Frankrijk en Italië

AutoSlaap Trein nu ook naar Narbonne

Ook dit jaar kunnen vakantiegangers die comfortabel en veilig naar hun vakantiebestemmingen in Zuid-Frankrijk en Italië willen met de AutoSlaap Trein reizen. Het komende zomerseizoen vertrekken de autoslaaptreinen van Euro-Express-Treincharter (EETC) vanaf 10 juni wekelijks van s Hertogenbosch rechtstreeks naar het zonnige zuiden.

Naast Avignon (Provence) en Bologna (Toscane) is nu ook Narbonne (Languedoc) in de dienstregeling opgenomen. Bovendien zet EETC vanaf 26 juni iedere zondag een extra slaaptrein in.

De AutoSlaap Trein met bestemming Avignon en Bologna vertrekt iedere vrijdagavond en komt zaterdagochtend aan. De trein op zondagavond heeft als bestemming Avignon en Narbonne.

Geen stress, geen risico
De wegen naar Frankrijk en Italië kunnen flink roet in het vakantieplezier gooien. De files rond de grote steden, de zomerse hitte tijdens de lange reisafstanden, overvolle tankstations en de tolwegen: een autovakantie is verre van ideaal. Als de auto op de AutoSlaap Trein wordt gezet reis je comfortabel. Je vermijdt de files, geen stress en geen risico van ongelukken, geen benzinekosten en tol, geen hotelovernachting. Je reist in verloren tijd: je slaapt immers terwijl je reist.

Service
We beschikken over de meest complete trein naar de zon, zegt Leo Weeber, directeur van Euro-Express. Ons serviceniveau is hoog. De vakantie begint immers alwanneerdereizigerdetreinbetreedt. Daarom hebben wij per rijtuig een host(ess), die de reizigers de hele reis begeleidt en in de watten legt. Ook kan er in de restauratiewagen of in het eigen slaaprijtuig voortreffelijk worden gedineerd.


1e klas Aan boord zijn er verschillende soorten accommodaties. Het begint bij losse plaatsen in een modern 1e klas zespersoons of vierpersoons couchetterijtuig, meestal met klimaatbeheersing. Deze zijn ook als privé-compartiment beschikbaar. Wie helemaal comfortabel wil reizen en voor absolute luxe kiest neemt een slaaprijtuig. U beschikt dan over een eigen wastafel, klimaatbeheersing, bed met dekbed en een host(ess) die je diner verzorgt en je bed opmaakt.

Fietsers en wandelaars
Ook zonder auto of motor is de Autoslaap Trein aantrekkelijk. Voor velen begint de fietsvakantie in de Provence, Languedoc of Toscane in de Autoslaap Trein. De fiets wordt zorgvuldig vervoerd in een speciaal ontwikkeld fietsenrek. Voor wandelaars zijn er extra in- en uitstapmogelijkheden, de trein naar Frankrijk stopt voor hen in Maastricht. Wandelaars die naar Italië gaan, kunnen ook in Venlo opstappen.

Vakantiebeurs
Euro-Express neemt deel aan de Vakantiebeurs die van 12 16 Januari in De Jaarbeurs te Utrecht zal worden gehouden. Informatie over de Autoslaap Trein is te verkrijgen in Village de France , Hal 9, stand A.009.

Voor nadere informatie:
www.autoslaaptrein.nl

VOOR DE REDACTIES:
Bij de foto's: De Autoslaap Trein op het station van Den Bosch. Deze en andere foto's zijn in hogere resolutie verkrijgbaar: kitty.dammers@steijger.com