Gemeente Purmerend

Vrijdag 10 juni: informatie en discussie in stadhuis over structuurplan Purmerend

Na de onstuimige groei van bevolking en bebouwing in de afgelopen decennia is er niet veel ruimte meer in de stad. Er zijn wel veel behoeften en wensen als het gaat om bebouwing en activiteiten. Elke keuze van de gemeente - locaties en activiteiten - heeft gevolgen voor de leefbaarheid in en aantrekkingskracht van de stad en maakt bovendien andere keuzen niet meer mogelijk. Welke activiteiten met bebouwing moeten in de stad een plek krijgen? Waar? Is de bereikbaarheid geen probleem? De antwoorden op bijvoorbeeld deze vragen hebben verstrekkende gevolgen voor de toekomst van de stad.

In opdracht van de gemeente stelt een bureau een structuurplan op voor de komende tien jaar. Vóór de besluitvorming door het college en de gemeenteraad ten behoeve van de inspraak is er een gelegenheid voor Purmerenders hun mening te geven over de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen in en voor de stad. Ter informatie ontvangt u daarom bij Stadhuisberichten van 27/28 mei een bijlage over het structuurplan in wording en komt er achtergrondinformatie op de gemeentelijke website en ter inzage in het stadhuis.
Na de zomer van dit jaar stelt het college het structuurplan voorlopig vast en is er vervolgens een inspraakprocedure. Na definitieve vaststelling door de gemeenteraad toetst de gemeente alle(rlei) plannen aan de uitgangspunten en richtinggevende keuzen van het structuurplan.

Wie zich betrokken voelt bij de toekomst van de stad noteert vrijdag 10 juni 2005 in de agenda!