Gemeente Hellendoorn


Uitnodiging voor Dag van Cultuur

Meedenken én meepraten over het cultuurbeleid van de gemeente Hellendoorn? Dat kan tijdens de Dag van Cultuur vrijdag 10 juni in het Spoortheater in Nijverdal. We nodigen u graag uit voor deze bijzondere middag waarop we zoveel mogelijk ideeën willen genereren voor een concreet en vruchtbaar cultuurbeleid.

Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) organiseert de Dag van Cultuur in opdracht van de gemeente Hellendoorn. Voor een gevarieerde groep genodigden en andere betrokkenen uit het culturele veld (totaal maximaal 125 personen) worden onder andere forumdiscussies en rondetafelgesprekken georganiseerd. Op de Dag van Cultuur staan vijf thema's centraal: 'Kunst in de openbare ruimte', 'Cultuurbeheer', 'Cultuureducatie', 'Cultuurbeleving' en de 'Culturele vereniging van de toekomst'.

Op het programma staat verder een interview met een 'mystery guest'. Ook kunnen deelnemers hun individuele ideeën en opvattingen verwoorden aan een schrijftafel. Deelnemers kunnen zelf het 'menu' samenstellen van activiteiten waaraan zij willen deelnemen. Het voorlopige programma treft u bijgaand aan.
De brede input van professionals, burgers, politici, beleidsambtenaren en andere belangstellenden tijdens de Dag van Cultuur dient als basis voor vijf actieprogramma's om het cultuurbeleid van de gemeente Hellendoorn concreet vorm en inhoud te geven. De politieke besluitvorming hierover vindt komend najaar plaats. De gemeente stelde eerder al de kadernota 'De Kunst van Cultuur' vast, ook na interactie met uiteenlopende betrokkenen uit het culturele veld. Nu wordt via de actieprogramma's het cultuurbeleid voor de komende jaren vastgelegd.

Ik hoop van harte dat u bij de Dag van Cultuur aanwezig kunt zijn. Bijgaand treft u het dagprogramma aan. In verband met de catering verzoek ik u uw deelname vooraf aan te melden. U kunt u per e-mail aanmelden bij: Bert den Ouden (b.den.ouden@hellendoorn.nl ) of bij Jane Knol (j.knol@hellendoorn.nl ) . Ook kunt u aanmelden via www.cultuurpleinhellendoorn.nl . Aanmelden is mogelijk tot en met 26 mei.