Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eigen trein voor Dichter en tekstschrijver Willem Wilmink

Doetinchem, 18 mei 2005 - Dichter en tekstschrijver Willem Wilmink (1936-2003) is de eerste Twentenaar wiens naam binnenkort op een trein van Syntus prijkt. Dat heeft het openbaar vervoerbedrijf gisteren bekend gemaakt.

De naam - in de vorm van een handtekening - en foto's met een levensbeschrijving komen op en in de zogenaamde Lint 41, die dagelijks tussen Oldenzaal en Zutphen rijdt en onderweg Hengelo, Delden en Goor aandoet. De onthulling van de naam is vrijdag 10 juni. Syntus vernoemt treinen naar bekende persoonlijkheden uit de streek om zo de band met het reizigerspubliek en de betrokkenheid met de regio te vergroten. In Gelderland prijken inmiddels de namen van ondermeer oud-wielrenner Erik Breukink, de dialectzanger Hans Keuper, Normaal-voorman Bennie Jolink en schrijver/dichter Gerrit Komrij op een trein. In Twente zullen vijf treinstellen vernoemd worden naar een regionale coryfee. Uit een peiling van Syntus onder de inwoners van de streek kwam de naam van Wilmink als meest geliefd naar voren.

Syntus B.V.
Openbaar vervoerbedrijf Syntus B.V. is opgericht op 28 mei 1999 en exploiteert zowel treinen als bussen in een geïntegreerd multimodaal vervoerconcept. Syntus exploiteert de spoorlijnen Arnhem-Winterswijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal en de op deze spoorlijnen aansluitende buslijnen. Vanaf 1 april 2005 exploiteert Syntus tevens de spoorlijn Tiel-Arnhem v.v. Syntus rijdt met nieuwe Light-trains en moderne lagevloerbussen. Treinen en bussen rijden niet parallel aan elkaar, maar sluiten op elkaar aan. Eén vervoerbewijs is geldig in zowel trein als bus. Een groot gedeelte van het personeel is multimodaal inzetbaar en functioneert gecombineerd als treinmachinist, buschauffeur en service- & controlemedewerker. Syntus heeft op dit moment 430 personeelsleden in dienst.

////////////////////////////////////



Ingezonden persbericht