Gemeente Deventer

Week 21, 26 mei 2005

Onderwijsconferentie âde stad en haar schoolâ

In Saxion Hogeschool, Handelskade 75, wordt vrijdag 10 juni van 13.30 tot 16.50 uur de conferentie âDe Stad en haar Schoolâ gehouden over het voortgezet onderwijs in Deventer.

Sinds 2000 wordt het voortgezet onderwijs in Deventer verzorgd door één school, het Etty Hillesum Lyceum. Nu is het moment aangebroken om na te gaan in welke mate de doelen die met de fusie werden beoogd zijn bereikt.

Ook vanuit het marktperspectief is het goed om naar het Etty Hillesum Lyceum te kijken. Ouders en leerlingen vormen de klanten, het Etty Hillesum Lyceum is de aanbieder. De vraag is of en in hoeverre de school aan de verwachtingen van de klanten voldoet.

Na de evaluatie van de fusie wordt in workshops nader ingegaan op een aantal themaâs die vervolgens in een plenaire forumdiscussie aan de orde komen. Er zijn workshops over de volgende themaâs:
* de identiteit van de school

* het onderwijssysteem van de school

* de doorstromingskansen die de school biedt
* zorg en veiligheid

* met plezier naar school

De gemeenteraad en wethouder Ina Adema (Onderwijs) nodigen u van harte uit voor deze conferentie. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelding kan o.v.v. naam, adres en opgave workshop, (tot en met 28 mei) bij:
J.E. Nijkamp, telefoon 0570-695112, e-mail: je.nijkamp@deventer.nl

Publicatiedatum: 26-5-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 26 mei 2005