Ingezonden persbericht


Juni: actieve maand in de Achterhoek

WK VOETBAL JEUGD TOT 20 JAAR

DOETINCHEM - Het FIFA wereldkampioenschap voetbal tot 20 jaar wordt van 10 juni tot en met 2 juli in Nederland gehouden. Doetinchem is een van de speelsteden. Tijdens dit WK komen 24 landenteams in actie op het één na grootste voetbalevenement ter wereld. De wedstrijden in Doetinchem worden gehouden in het stadion De Vijverberg, het thuishonk van eredivisieclub De Graafschap. Behalve in Doetinchem zijn er ook wedstrijden in Emmen, Enschede, Kerkrade, Tilburg en Utrecht. Een bezoek aan een wedstrijd in Doetinchem is extra interessant door de bijzondere combinatiemogelijkheden met een sportieve vakantie in de Achterhoek. Want daarvoor heeft deze vakantiestreek veel te bieden, ook voor kinderen!

Actief in de natuur
De Achterhoek is vorig jaar uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Niet voor niets, want honderden kilometers fietspaden zijn van routebordjes voorzien. Voor iedere toerist - of hij nu van een korte of een langere tocht houdt - is een route voorhanden. Zeker rondom voetbalstad Doetinchem is het aantal routes enorm. Bij menig vakantieadres (hotel, camping of vakantiewoning) starten de routes zelfs voor de deur. Dat geldt niet alleen voor fietsroutes; ook op gebied van wandelroutes is er in de Achterhoek een enorm aanbod. Voor elk wat wils: van tochten van een half uurtje tot een netwerk van meerdaagse tochten dwars door de mooiste natuur. Ook met skeeleren heeft de Achterhoek het grootste aanbod van Nederland. Liefst 750 kilometer routes zijn van duidelijke bordjes voorzien. En rivier de Oude IJssel leent zich perfect voor een kanotocht. Wat voor alle routes geldt: de Achterhoek heeft een aantrekkelijk landschap met een grote afwisseling van bossen, weilanden, kleine dorpen en riviertjes. Plus eeuwenoude kastelen, mooie boerderijen en historische steden.

Kindervoetbalroute
Ook voor kinderen is er bijzonder sportief vermaak: het Koen Kampioen Pad is een gemarkeerde wandelroute voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, in het dorpje Hengelo Gld, vlakbij Doetinchem. Het pad is gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken van de kinderboekenschrijver Fred Diks. Hoofdrolspeler Koen zit samen met jongens en meisjes op voetbal bij FC TOP en beleeft daarbij de nodige avonturen. Tijdens hun tocht over het Koen Kampioen Pad treden sportieve jongens en meisjes in de voetsporen van Koen. Als bagage krijgen ze een sporttas mee met de benodigdheden voor de elf sportieve opdrachten onderweg. De spelletjes kunnen al gespeeld worden met twee kinderen. Naast bekende spelen als voetballen op doel, hockeyspel, tafelvoetbal, darten, bord schieten en basketbal, zijn er ook spelen met namen als vingervoetbalspel, het blindenspel, het mikspel en boomstammenvoetbal. Als de deelnemers aan het eind ook nog eens het geheim van Koen Kampioen ontrafelen wacht hen een smakelijke verrassing.

Overnachten in juni
Kies in de maand juni daarom voor een meerdaags bezoek aan de Achterhoek en verblijf in een van de vele hotels. Of reserveer een plek op een mooie camping. En wat te denken van een mooie vakantiebungalow? VVV Achterhoek heeft een informatieblad samengesteld met alle overnachtingsmogelijkheden. Het blad wordt toegestuurd samen met de Achterhoekse Actiefgids, een overzicht van alle actieve recreatiemogelijkheden in de streek. In de gids is ook alles vermeld over het Koen Kampioen Pad. Bel met (0314) 32 33 55 of kijk op de website www.vvvachterhoek.nl.

Speelschema Doetinchem
Op 11 juni spelen om 17.30 uur de teams van Spanje en Marokko. De zelfde avond om 20.30 uur spelen Honduras en Chili. Op 14 juni om 17.30 uur Marokko-Honduras en om 20.30 uur Chili-Spanje. Vrijdag 17 juni om 17.30 uur Spanje-Honduras en om 20.30 uur Turkije-Oekraïne. Op woensdag 22 juni zijn de 1/8-finalewedstrijden om 17.30 en 20.30 uur. Kaarten voor de wedstrijden zijn via internet te bestellen: http://www.nexxt2005.nl/tickets/. Meer informatie over het WK Voetbal is te vinden op www.doetinchem-fifawkvoetbaltot20.nl en www.fifa.com/wktot20/

Realisering van dit persbericht is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland op grond van de Subsidieregeling Sociaal Economisch Beleid.

Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Postbus 4106, 7200 BC ZUTPHEN, tel. (0575) 51 93 30, fax. (0575) 51 79 28 www.vvvachterhoek.nl