Gemeente Doetinchem

10 en 11 juni: Achterhoek op voetbalstelten LIVE


- 26 mei 2005 -
Groot voetbal- en muziekfestijn in het hart van Doetinchem. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni beleven de side events van het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal tot 20 jaar op het Simonsplein in Doetinchem hun absolute hoogtepunt. Vanaf drie uur 's middags houdt Stichting PROMIS in samenwerking met de KNVB District Oost en Speelstad Doetinchem een 24 uur (!) durende voetbalmarathon op het Simonsplein. Daarnaast kunnen bezoekers uitgebreid kennismaken met de cultuur van de in Doetinchem spelende landen: Chili, Honduras, Marokko en Spanje. Onderdeel van de festiviteiten is een spetterend `live' muziekprogramma.

De voetbalmarathon markeert het begin van het FIFA WK tot 20 én van de eerste wedstrijd in Speelstad Doetinchem. De organisatie van de voetbalmarathon houdt rekening met meer dan 1.000 deelnemers van verschillende leeftijden en achtergronden. De wedstrijden spelen zich af in een heus ministadion, met het oog op de nachtelijke wedstrijden uiteraard mét verlichting. Naast de marathon is er 24 uur lang van alles te doen op en rond het Simonsplein. Kortom: een spektakel met voetbal, muziek, zang en dans - onder meer uit de landen die in Doetinchem spelen - dat de Achterhoek nog niet eerder meemaakte!

Volop muziek
Stichting PROMIS heeft kans gezien om in het kader van de Voetbalmarathon een paar klinkende muzikale namen naar Doetinchem te lokken. Zo zijn op de vrijdag, van drie uur 's middags tot middernacht Urban - J.O. Plutus, de Soul Providers, Lange Frans & Baas B en DJ Marysol te bewonderen. Op de zaterdag treden Cool!, Bennie Jolink en Crystal Dream op. Een surprise act sluit de festiviteiten tussen half drie en drie uur op de zaterdagmiddag af. Er valt dus niet alleen sportief, maar ook muzikaal van alles te beleven op 10 en 11 juni in het centrum van Doetinchem.

Deelname is gratis
Deelname aan de Voetbalmarathon staat open voor teams die bestaan uit minimaal vijf personen. Voor de jeugdteams (tot 18 jaar) is begeleiding door een volwassene verplicht. Elk team speelt minimaal 30 minuten. De KNVB levert officiële scheidsrechters.

De categorieën waarop je kunt inschrijven, zijn: o mini's (6-8 jaar, jongens en meisjes)
o kinderen (8-12 jaar, jongens en meisjes)
o jongens 12-15 jaar
o jongens 15-18 jaar
o meisjes 12-17 jaar
o damesteams
o teams volwassenen 19 t/m 50 jaar (zoals wijk/buurtteams, voetbalverenigingen, bedrijventeams, futsalteams, fanclubs en café-teams)
o teams ouder dan 50 jaar
o VIP-teams
o G-teams.

Meedoen?
De organisatie deelt de teams in, al naar gelang de mogelijkheden binnen het 24-uurs schema. Alle voetbalverenigingen in de regio hebben een inschrijfformulier ontvangen. Om mee te doen, is lidmaatschap van een vereniging echter niet noodzakelijk.
Op www.doetinchem-fifawkvoetbaltot20.nl zijn een inschrijfformulier en meer informatie te vinden, inschrijven kan tot en met 1 juni aanstaande.