AutoRai

Print

Porsche GT3 Cup Challenge versterkt met Tom Coronel

(6-6-2005)
Het sterke deelnemersveld van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge krijgt een nieuwe impuls met de deelname van Tom Coronel (33). De veelvoudig kampioen bestuurt samen met Steven Gijsen de volledig in McGregor-kleuren gespoten Porsche GT3 Cup van de klassesponsor. Tom Coronel komt in actie tijdens de Marlboro Masters (10-12 juni) en de Finaleraces (15-16 oktober), beide op Circuit Park Zandvoort. Voor Tom Coronel heeft de Marlboro Masters een bijzondere betekenis. In 1997 won hij immers de wereldberoemde Formule 3-race, als tweede en tot nu toe laatste Nederlander.

Tom Coronel is de tweelingbroer van Tim Coronel, die momenteel de ranglijst in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge aanvoert.

De McGregor Porsche GT3 Cup Challenge is de nieuwe Nederlandse Koningsklasse. Dat is niet alleen omdat er met de Porsche GT3 Cup wordt geracet. Het deelnemersveld staat ook op een erg hoog niveau, met kampioenen als Duncan Huisman, Tim Coronel, Sebastiaan en Michael Bleekemolen en Frans Verschuur op de deelnemerslijst. Met de komst van Tom Coronel is het startveld aangevuld met een nieuwe sterrijder. Tom werd niet alleen vanwege zijn fraaie race-CV gevraagd om de McGregor-Porsche te besturen. âDe McGregor Fashion Group bestaat ruim tien jaar, al die tijd is McGregor mijn persoonlijke sponsorâ, aldus Tom.

Het zal velen verbazen dat Tom Coronel nog nooit met een Porsche heeft geracet. âHet schijnt een moeilijke auto te zijnâ, vertelt hij over de Porsche GT3 Cup. âHet is in ieder geval wel een échte raceauto.â Wat verwacht hij van zijn debuut tijdens de Marlboro Masters, komend weekeinde op Circuit Park Zandvoort? âHet niveau van de klasse is hoog, de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge telt vele toppers. Ik verwacht niet dat ik direct vooraan rijd. Voorlopig ga ik uit van een plek in de top vijf.â

De grootste tegenstander van Tom Coronel isâ¦..Tim Coronel. Tim voert na vier races het tussenklassement van de âproâsâ aan en staat samen met zijn teamgenoot Menno Kuus ook op de eerste plek in de tussenstand van de equipes. Tom kijkt uit naar een confrontatie met zijn tweelingbroer. âIn 2001 reden Tim en ik in het DTCC, de toenmalige Koningsklasse. We hebben echter nooit een echt duel uitgevochten. Hopelijk gaat dat nu eindelijk gebeuren.â
McGregor Porsche GT3 Cup Challenge op internet: www.porsche.nl en iedere maandagavond te zien bij RTL Autosport op RTL5 om 22.30 uur.