Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 6 juni 2005

Persbericht

Feestelijke opening informatiecentrum

Jaap Jonker, lid van het dagelijks bestuur van het Waterschap Reest en Wieden, opent vrijdagmiddag 10 juni om 15.30 uur het nieuwe informatiecentrum van het waterproject aan de Kaamp in Ruinen. Aansluitend is er tot 17.30 een open middag met een regentonnenverloting en een waterspel. Bij de feestelijke opening en de open middag zijn alle inwoners van Ruinen van harte welkom!

Na het verrichten van de openingshandeling door Jaap Jonker zal wethouder Liesbeth Koster de trekking verrichten voor de verloting van drie houten regentonnen. Alle inwoners die in november 2004 op de enquête hebben ingevuld dat ze meedoen aan het waterproject zijn kanshebber. Tot 17.30 uur is er daarna een open middag. Iedereen kan dan een kijkje nemen in het informatiecentrum of meedoen aan het ringsteekspel. Voor elke inwoner staat een hapje en drankje klaar, en een heerlijk boerderij-ijsje.

Het nieuwe informatiecentrum vorige week verrezen aan de Kaamp in Ruinen. Hier kunnen inwoners van Ruinen deze zomer terecht met al hun vragen over de werkzaamheden in de straat of in hun tuin. Daarnaast is in het centrum informatie te vinden over het doel van het Waterproject en de eventuele doorloop in een tweede fase. Hierin komt een eventuele herinrichting van het gebied rond de oude Ruiner Aa aan bod. De wensen van de inwoners van Ruinen zullen hierbij een belangrijke plaats innemen. Daarnaast wordt informatie aangeboden over zelf afkoppelen van regenwater en toepassingen daarvan in huis of in de tuin. Het informatiecentrum is vanaf 10 juni op werkdagen, behalve dinsdag, geopend van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.waterprojectruinen.nl.

/////////////////////////////////////

Noot van de redactie: U bent van harte uitgenodigd de feestelijke opening bij te wonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pina Dekker (0528) 378 341.

---- --