Ingezonden persbericht


Opening nieuw poortgebouw begraafplaats Rhijnhof Leiden

P E R S U I T N O D I G I N G

De voorzitter van Stichting Beheer Begraafplaats Rhijnhof, de heer C.H. Goekoop en wethouder de heer R.A.M. van der Sande (Financiën en Wijkbeheer) openen vrijdag 10 juni aanstaande het nieuwe poortgebouw van begraafplaats Rhijnhof. Met dit poortgebouw van bijzondere architectuur krijgt Rhijnhof de entree die de begraafplaats en de gemeente Leiden waardig is. Ook zal dan de nieuwe toegang vanaf de Haagse Schouwweg gereed zijn. Verder zal de presentatie plaats vinden van het boek "Rhijnhof van buitenplaats tot begraafplaats" en zal de nieuwe klokkentoren met historische klokken in gebruik worden genomen. Daarnaast wordt een "grafwijzer" geïntroduceerd: een routeplanner die een graf opzoekt en weergeeft op een plattegrond, die men uitprint om mee te nemen op de begraafplaats. Uniek is de koppeling van dit systeem met Internet. Begraafplaats Rhijnhof is de eerste begraafplaats in Nederland, die het mogelijk maakt thuis de plaats van en de route naar een graf te bepalen en uit te printen. Ook overige informatie over de begraafplaats is met de grafwijzer en via internet te raadplegen.

Meer informatie is ter plaatse aanwezig.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

Programma vrijdag 10 juni
16.00 uur Ontvangst
16.25 uur Opening poortgebouw door de heer C.H. Goekoop en de heer R.A.M. van der Sande Presentatie boek geschiedschrijving "Rhijnhof". 17.00 uur Ingebruikneming grafwijzer Aanbieding kunstwerk
Ingebruikneming klokken
17.15 uur Bezichtiging poortgebouw met toelichting

Locatie
Ingang van Volkstuinencomplex Veldheim, aan de Haagse Schouwweg te Leiden (met borden aangegeven). Indien u met de auto komt, kunt u parkeren op het ernaast gelegen parkeerterrein van begraafplaats en crematorium Rhijnhof.

Rhijnhof
STICHTING BEHEER BEGRAAFPLAATS

LAAN TE RHIJNHOF 4
2332 HZ LEIDEN
TEL. 071 532 06 09
FAX 071 532 04 48 E-MAIL info@rhijnhof.nl