Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Persbericht Universiteit Leiden
Den Haag, 6 juni 2005

Open huis bij Campus Den Haag vrijdag 10 juni

In het kader van het 86e lustrum van de Universiteit Leiden, houdt Campus Den Haag op vrijdag 10 juni van 13.00 tot 19.00 uur open huis voor belangstellenden. Tijdens dit open huis is er een debat tussen Leidse kamerleden en hun voormalig hoogleraren, een virtuele rondwandeling langs internationaaljuridische instanties in Den Haag en vindt de slotlezing van de reeks biografie als wetenschappelijk genre plaats. Campus Den Haag besluit het open huis met een receptie.

De Universiteit Leiden bestaat 430 jaar. Ook Campus Den Haag viert feest met een open huis. Het programma van het open huis kent drie themas: internationaal recht, de biografie als wetenschappelijk genre en het debat Leidse kamerleden.

Internationaal recht
Het Grotius Centre for International Legal Studies van Campus Den Haag verzorgt een tentoonstelling over de hoogtepunten in de geschiedenis van het Volkerenrecht en de relatie Universiteit Leiden en Den Haag als bestuursstad. Deze tentoonstelling is ingericht door Grotiuskenner en specialist op het gebied van het internationale recht dr. Arthur Eyffinger. Tijdens het open huis verzorgt hij eveneens een virtuele rondleiding langs de belangrijkste internationaaljuridische instanties in Den Haag.

Biografie als wetenschappelijk genre
Op vrijdag 10 juni vindt de slotlezing van de lezingenreeks De Biografie als wetenschappelijk genre plaats. Sophie Levie houdt een algemene beschouwing over de biografie als bron voor wetenschappelijk onderzoek.

Debat Leidse kamerleden
een zinderend debat tussen kamerleden die Leids alumnus zijn en hun voormalig hoogleraren, met medewerking van het Nederlands Debat Instituut.

Aanvang: 13.00 uur
Einde: 19.00 uur
Lokatie: 4e etage, Lange Houtstraat 5, Den Haag Toegang: gratis en voor iedereen. Wel graag aanmelden via Bijzonderheden: voertaal voor het onderdeel internationaal recht is engels.


---

----------------------------