Ingezonden persbericht


Plein Open 2005 weer meest actuele showcase voor lokaal poptalent

Op zaterdag 30 juli 2005 organiseert het Haags Pop Centrum voor de elfde maal het Plein Open festival op de Grote Markt te Den Haag. Na vanaf 1997 het festival georganiseerd te hebben op het Spuiplein en Turfmarkt heeft de organisatie besloten het evenement naar de Grote Markt te verplaatsten. De kosten van logistiek en veiligheid op de locatie Spuiplein zijn in de afgelopen jaren dermate gestegen, waardoor de organisatie naar een alternatieve locatie heeft gezocht. Nu de herinrichting van de Grote Markt is afgerond denken wij met deze locatie een waardig alternatief te hebben gevonden. Op de Grote markt wordt een buitenpodium geplaatst waar minimaal tien veelbelovende lokale acts gaan optreden. Naast het programma op het buitenpodium presenteert Plein Open een aantal alternatieve 'underground' acts, welke zijn gescout uit de Contex concertserie, een succesvol samenwerkingsverband tussen het Haags Pop Centrum en het Korzotheater.

Na het ³experiment²met internationale bands in het kader van het Haags Cultuurjaar 2004, richt Plein Open zich weer volledig op lokaal poptalent. Via 5 zinderende voorrondes in het Haags Pop Centrum en het Podiumcafé Paard van Troje wisten 5 winnaars zich te verzekeren van een plek op het Plein Open festival. Opvallend was de hoge kwaliteit van de deelnemende acts, waardoor de jury - bestaande uit de programmeurs van het Haags Pop Centrum, Bazart, Podiumcafé Paard van Troje en Waterpop ­ zich flink achter de oren heeft moeten krabben om een keuze te maken. Naast de winnaars van de voorrondes presenteert Plein Open festival de winnaar van het
Plein Open 2005 ­ Zaterdag 30 juli van 14:00 tot 22: 30 uur,Grote Markt, Den Haag
Met ondermeer:

Super Fertile Sisters (Pretpunk) http://www.punx.nl/index.php

Abstract Dialect (Nu-Soul/HipHop) http://www.abstract-dialect.com/

No Comment (Rock) http://www.nocomment.nl/

Immens (NL-Pop) http://www.immensmuziek.nl/

The Saturnine (Melancholische Rock) http://www.thesaturnine.com/

Vertigo (Rock) http://www.vertigotheband.com/

Hallo Venray (Alt-Pop) http://www.hallovenray.nl/

Winnaar
Afterparty in de Zwarte Ruijter en Zeta vanaf 22:30 uur tot?, Grote Markt, Den Haag

Verdere programmering en meer info is binnenkort te vinden op: www.haagspopcentrum.nl

Plein Open 2005 wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum met medewerking van het Programmeursoverleg Popmuziek (P.o.P.), Fonds 1818, Dienst Stedelijke Ontwikkeling, Café de Zwarte Ruijter, Podiumcafé Paard van Troje, Popunie en de vele vrijwilligers van het HPC.

Haags Pop Centrum, Postbus 53400, 2505 AK Den Haag, 070 3973909 www.haagspopcentrum.nl e-mail: hpc-events@hetnet.nl