Skatebond Nederland


Persbericht Skate Bond Nederland


----------
Afvaardiging nationale selectie speed naar Pamplona

Op vrijdag 10 juni zal een afvaardiging van de nationale selectie speed afreizen naar Pamplona, alwaar op zaterdag 11 en zondag 12 juni de Pro Olympic Cup plaatsvindt. Naast het Nederlandse team staan ook de nationale teams van onder andere toplanden als Colombia, Frankrijk en Italië aan de start.

Dit evenement wordt, ondersteund door de wereldbond FIRS, georganiseerd door de skatebonden van Navarra en Spanje. Enige leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zullen het evenement bezoeken om zich een beeld te vormen van de internationale skeelersport en hun bevindingen vervolgens meenemen naar de IOC meeting die op 5 juli aanstaande in Singapore plaatsvindt. Daar zal de eventuele toetreding van de skeelersport in de Olympische arena één van de agendapunten zijn.

Bij de dames zal Nederland vertegenwoordigd worden door Elma de Vries, Jannita Spigt, Nienke Stenekes en Foske Tamar van de Wal. Bij de heren zijn dit Arjan Smit, Karlo Timmerman, Jan van Loon en Ronald Mulder. Het programma bestaat uit een 200 meter tijdrit, 500 meter sprint, 1.000 en 5.000 meter in lijn en een afvalkoers en puntenkoers.


----------
Skate Bond Nederland
www.skatebond.nl