Gemeente Roermond

Ik ben cool!

Dat is de titel van de theatervoorstelling opgevoerd door de jeugdige spelers van Theater Aakwaarius Roermond. Ik ben COOL wordt uitgevoerd op 10, 11 en 12 juni in het CK Theater, en is bedoeld voor jeugd vanaf groep 7. Afsluitend leggen de spelers samen met Wim Kemp, wethouder onderwijs en educatie, een stoeptegel tegen zinloos geweld.

In het theaterstuk, waarvoor de voorbereidingen inmiddels in volle gang zijn, komen naast

het-COOL-zijn ook het gebruik van computerspelletjes en MSN aan bod. De inhoud is door de spelers en regisseur samen bedacht. Virginie Michiels is verantwoordelijk voor de teksten en regie. Zij heeft op een eigentijdse en spannende manier het erbij horen en de risicos die daaraan vastzitten, in beeld gebracht. De voorstelling duurt ongeveer een uur.

Door de toegangsprijs laag te houden en alle scholen in Roermond te benaderen wil de organisatie alle jeugd uit Roermond de kans geven om de voorstelling bij te wonen. Aansluitend aan de laatste voorstelling legt wethouder Wim Kemp, samen met de spelers en het bestuur van Aakwaarius, de welbekende stoeptegel met het lieveheersbeestje. Het Centrum voor de Kunsten stelt hiervoor ruimte beschikbaar en Big Band Boesten zorgt voor de muzikale omlijsting.

Belangstellenden voor Ik ben COOL kunnen op de volgende data terecht in het CK Theater aan de JesuĂŻtentenstraat te Roermond:
* vrijdag 10 juni 19.30 uur

* zaterdag 11 juni 19.30 uur

* zondag 12 juni 14.30 uur

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor 3,- per stuk. Een consumptie is daarbij inbegrepen. Groepen vanaf 12 personen kunnen de kaartjes afhalen voor slechts 2,- per stuk. Reserveren kan via telefoonnummer 0475-319570 of e-mail naar theateraakwaarius@home.nl, onder vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal te bestellen kaarten. Publicatiedatum: 07.06.2005 Bijgewerkt: 07.06.2005