Gemeente Veendam


Presentatie hoofdsponsor Nationale Special Olympics

Publicatiedatum: 07 juni 2005

Presentatie Hoofdsponsor Nationale Special Olympics 2006

Beleef het mee!

Vrijdag 10 juni, om 10.00 uur, wordt de nieuwe hoofdsponsor van de Nationale Special Olympics 2006 gepresenteerd en wordt het sponsorcontract ondertekend. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn in het hoofdkantoor van Acantus op het Aquapark 7 te Veendam. Naast de heren Prins en Wever van het dagelijks bestuur van de Nationale Special Olympics 2006 zijn ook aanwezig de heren Hoefsloot en Westra van de Raad van Bestuur van Acantus. Het gerucht gaat dat Kees Konijn, de mascotte van de Special Olympics, aanwezig zal zijn.

Special Olympics
Special Olympics is een wereldwijde organisatie die sport voor mensen met een verstandelijke beperking organiseert. Trainingen en evenementen vinden het hele jaar door plaats. Iedereen is welkom, sporters van alle leeftijden en niveaus. Door te sporten krijgen mensen met een verstandelijke beperking niet alleen een betere conditie, ook wordt hun zelfvertrouwen vergroot. De Nationale Special Olympics is een evenement dat elke 2 jaar in Nederland wordt georganiseerd. Het is een waar sportfeest. Een wedstrijd bijwonen betekent fan voor het leven.

Nationale Special Olympics 2006
De gemeentebesturen van Veendam en Hoogezand-Sappemeer zijn trots het olympisch dorp te mogen vormen voor de Nationale Special Olympics 2006. Voor beide gemeenten is het een fantastisch evenement waarbij het gaat om een vorm van integratie waar sport en cultuur centraal staan. Uiteindelijke doelstelling is een blijvend resultaat voor de doelgroep. De organisatie hoopt dat vele burgers en bedrijven uit beide gemeenten het voorbeeld van Acantus zullen volgen en een bijdrage leveren aan dit grootse sportfestijn.

De sporten van 2006
De Special Olympics groeien langzamerhand naar een volwaardig aanbod van sporten. De sporters kunnen in Veendam en Hoogezand-Sappemeer deelnemen aan de volgende sporten: Atletiek, voetbal, wielrennen, tennis, paardrijden, zwemmen, gymnastiek, judo, tafeltennis, korfbal en hockey. De wedstrijden vinden plaats op de volgende locaties: Veendam
Sportpark Wildervank: (atletiek, voetbal en tennis) Manege Lippizza: (paardrijden)
Hoogezand
Sportcentrum De Kalkwijck: (zwemmen, gymnastiek, judo, tafeltennis, hockey en korfbal)