Gemeente Harderwijk


Mission Olympic the City in Harderwijk

Op 10 en 11 juni opent Mission Olympic, The City haar 'stadspoort' voor de Harderwijker jongeren. Wethouder Daamen levert zijn bijdrage aan de sportieve en spectaculaire opening. Kom kijken op vrijdag om 9.45 uur en zaterdag om 10.45 uur. The City is een Olympische sportstad, waarin jongeren van 13 tot en met 19 jaar onder professionele begeleiding kennis kunnen maken met uitdagende sporten. Mission Olympic heeft zich gevestigd op de Boulevard van Harderwijk en is gratis toegankelijk.

Op vrijdag wordt tussen 10.00 en 16.00 uur door meer dan 700 leerlingen van het voortgezet onderwijs gesport. Zaterdag kunnen alle jongeren van 11.00 tot 16.30 uur deelnemen aan verschillende activiteiten. De keus is ruim en bestaat uit basketbal, voetbal, coke 360 (alleen vrijdag), volleybal, tennis, gevechts- en zelfverdedigingssporten, streetdance, jazzdance, honkbal, uni-hockey, korfbal en schaatsoefeningen. Op zaterdag zullen een vijftal Europese Karate kampioenen hun kunsten vertonen tijdens demonstraties en clinics. De Harderwijker sportaanbieders staan garant voor deskundige en professionele begeleiding van de genoemde sporten.

Sportgids met kortingsbon In The City is een sportgids met een sportoverzicht van Harderwijk en een kortingsbon verkrijgbaar. Harderwijker jongeren die de smaak te pakken hebben en lid willen worden van een sportvereniging krijgen tegen inlevering van de kortingsbon EUR 25, - korting bij de deelnemende sportvereniging.

Plezier staat voorop
Het doel van Mission Olympic, The City is om sport en beweging onder jongeren te bevorderen door ze op een leuke, informele manier kennis te laten maken met verschillende takken van sport en ze vooral het plezier van sporten te laten ervaren. In alle steden waar de mobiele sportstad wordt opgebouwd werken NOC*NSF en Coca-Cola Nederland nauw samen met gemeenten, scholen en lokale sportverenigingen. Uitgangspunt voor alle betrokkenen is om ook na het evenement jongeren te blijven boeien voor sport en een actieve leefstijl.

Mission Olympic, The City bezoekt Harderwijk op initiatief van het breedtesportproject "Samen Sportief". Mission Olympic, The City in Harderwijk is een landelijk initiatief van, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland. Voor meer informatie www.harderwijk.nl en www.missionolympic.nl.