Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 29 / 2005

Officiële start herinrichting Foarwei Kollumerzwaag

Kollum, 9 juni 2005

Op vrijdag 10 juni 2005, `s morgens om tien uur verricht wethouder Rik Schaafstal de officiële handeling voor de start van de herinrichting van de Foarwei en een gedeelte van de Koarteloane in Kollumerzwaag. Na jaren van praten is op maandag 23 mei jl. begonnen met de werkzaamheden. De verwachting is dat het hele project in december 2005 gereed is.

Wethouder Schaafstal geeft op het kruispunt Foarwei / Triemsterloane / Koarteloane het officiële startsein voor de herinrichting (verzamelen bij de blauwe keet van Aannemingsbedrijf W. Stienstra aan de Foarwei, net buiten de bebouwde kom richting Veenklooster).

Het hele project behelst het volgende:
De gehele Foarwei binnen de bebouwde kom wordt opnieuw ingericht. De Koarteloane krijgt tussen de Foarwei en de kruising Harm Smidswei / Tsjerkestrjitte een nieuwe verharding en de riolering wordt hier aangepast.

De werkplanning van Aannemingsbedrijf W. Stienstra & Zn. B.V. te Metslawier ziet er als volgt uit: Vóór de bouwvak:

- Foarwei vanaf bebouwde kom bord aan de kant van Veenklooster herinrichten tot Skoallestrjitte;

- Koarteloane riolering aanpassen en opnieuw asfalteren. Na de bouwvak:

- Foarwei vanaf Skoallestrjitte herinrichten tot bebouwde kom bord aan de kant van Zwaagwesteinde.

Tijdens de werkzaamheden, die volgens planning tot december 2005 gaan duren, zijn de wegen gedurende een langere periode gedeeltelijk voor alle verkeer gestremd of wordt het verkeer m.b.v. verkeerslichten geregeld. Dit betekent dat het verkeer soms via andere wegen wordt omgeleid. De omleidingroutes worden met borden aangegeven. Er wordt alles aan gedaan om de overlast tot een minimum te beperken. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden worden de stremmingen en de bijbehorende omleidingroutes zoveel eerder als mogelijk en zoveel later als nodig opgeheven.

Het ontwerp van de Foarwei is in samenwerking met de buurtverenigingen, plaatselijk belang, ondernemers, de provincie en de gemeente Kollumerland c.a. tot stand gekomen en digitaal uitgewerkt door Arcadis ingenieursbureau.
---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.