Gemeente Tilburg

Ontwerp bestemmingsplan Pieter Vreedeplein e.o.


1e wijziging (verbreding Magazijnstraat) ter inzage

Zienswijzen indienen van 10 juni a.s. tot en met 7 juli 2005

Van 1 april tot en met 14 april 2005 heeft het voorontwerp wijzigingsplan voor de verbreding van de Magazijnstraat ter inzage gelegen. De verbreding van de Magazijnstraat is nodig om het project Pieter Vreedeplein goed te kunnen ontsluiten.
Er zijn 14 inspraakreacties ontvangen. Op 31 mei jl. heeft het college besloten dat de ingediende inspraakreacties geen reden geven om het plan aan te passen met uitzondering van enkele aanpassingen in de toelichting van het ontwerp wijzigingsplan. Wel is het ontwerp van de Magazijnstraat aangepast. Voor de bereikbaarheid (via de inrit) van het appartementencomplex aan de oostzijde van de Magazijnstraat is een doorsteek in de middenberm gemaakt. De planologische procedure wordt nu vervolgd met het ter inzage leggen van het ontwerp wijzigingsplan.

Wijziging bestemmingsplan

In nieuwsbrief nr. 05138GO werd het besluit van het college gemeld de openbare parkeergarage en de westelijke expeditiehoven van het project Pieter Vreedeplein te ontsluiten via de Magazijnstraat. Hiervoor is een wijziging van het huidige bestemmings-plan "Pieter Vreedeplein e.o" nodig waarbij het bestemmingsvlak "verkeersdoeleinden" in westelijke richting verbreed wordt. Het college heeft in maart 2005 ingestemd met het hiervoor opgestelde voorontwerp wijzigingsplan en dit wijzigingsplan vrijgegeven voor inspraak.

Inspraak
Het voorontwerp wijzigingsplan heeft in het kader van de inspraak ter inzage gelegen van 1 april tot en met 14 april 2005. Er zijn 14 inspraakreacties ingediend. De meeste inspraakreacties zijn niet zozeer planologisch van aard maar hebben betrekking op het ontwerp en de inrichting van de Magazijnstraat en de Telegraafstraat. Het college heeft op 31 mei jl. besloten dat de inspraak-reacties geen reden geven het plan aan te passen met uitzondering van een aanpassing in de tekst van het ontwerp wijzigingsplan ten aanzien van geluid. Verder is in het ontwerp wijzigingsplan een paragraaf opgenomen over cultuurhistorie. Overigens is in het ontwerp voor de inrichting van de Magazijnstraat een doorsteek gemaakt in de Middenberm. Dit ten behoeve van het bereiken van de inrit van het appartementencomplex aan de oostzijde van de Magazijnstraat. De in gang gezette planologische procedure kan nu vervolgd worden met het ter visie leggen van het ontwerp wijzigingsplan.

Zienswijzen indienen

In het kader van de bestemmingsplan-procedure ligt het ontwerp wijzigingsplan van vrijdag 10 juni a.s. tot en met donderdag 7 juli 2005 ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in Stadskantoor 1, Stadhuisplein 130 (ingang naast het paleis). Openingstijden: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, en donderdag van 13.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen indienen. Deze kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 717, 5000 AS Tilburg, onder vermelding van "Zienswijze ontwerp wijzigingsplan verbreding Magazijnstraat".

Vervolg procedure

Na het verstrijken van de inzagetermijn neemt de gemeenteraad een standpunt in over de ingekomen zienswijzen en over de vaststelling van het wijzigingsplan. Het voorstel aan de gemeenteraad zal eerst besproken worden in de vergadering van de raadscommissie Fysiek. Heeft u zienswijzen ingediend, dan wordt u persoonlijk van het raadsvoorstel en het besluit van de gemeenteraad op de hoogte gebracht.

Meer informatie

Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met projectleider Mark de Beer; telefoonnummer 013 542 86 47. Voor specifieke vragen over de planologische procedure kunt u contact opnemen met Dorine Kersten via telefoonnummer 013 542 89 85.

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90157
5000 LL Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 85 27
Faxnummer
013 542 88 25

---- --