Gemeente Harderwijk


Ambtenaren niet in actie tegen CAO

Aan de landelijke actiedag voor gemeentepersoneel hebben vandaag weinig medewerkers van de gemeente Harderwijk meegedaan. Alle gemeentelijke diensten in Harderwijk blijven functioneren. Zo'n tachtig medewerkers van de gemeente gaven maandagmiddag wel gehoor aan de oproep van de bonden voor een overlegvergadering inzake het CAO-conflict. Zij kwamen bijeen in de raadzaal, waar vakbondsman Marcel Matser van CNV Publieke Zaak mede namens Abvakabo FNV de verschillen tussen de wensen van de bonden en het aanbod van de werkgevers kwam toelichten.

De CAO voor de circa 190.000 gemeentelijke medewerker wordt al geruime tijd opgehouden door het FLO dat zo'n zesduizend personen betreft. Wensen en aanbod liggen op dit moment nog ver uit elkaar. Bovendien is een breekpunt dat de werkgevers het functioneel leeftijdsontslag (FLO) voor met name brandweer en ambulancepersoneel willen koppelen aan overige afspraken. Dit speelt bij de gemeente Harderwijk overigens niet.

De actiebereidheid was in Harderwijk dan ook nog niet groot, aldus een woordvoerder van de bonden. De bijeenkomst was belegd door het Georganiseerd Overleg en de ondernemingsraad van de gemeente.