Politie Hollands Midden

Datum: 10 juni 2005

Valkenburg Tegen portier aan De politie heeft hulp geboden bij een ongeval op donderdag 9 juni, omstreeks 20.15 uur, op de Hoofdstraat. Een 55-jarige automobilist uit Valkenburg had zijn auto geparkeerd in een parkeervak aan de rijbaan van de Hoofdstraat. Op het moment dat hij zijn portier opende reed juist een fietser voorbij. Hierdoor klapte de fietser, een 28-jarige uit Katwijk, tegen het portier aan. De fietser is met letsel aan zijn enkel en hoofd, overgebracht naar het LUMC.

Leiden Verkeersongeval Op vrijdag 10 juni, omstreeks 06.45 uur, heeft er een verkeersongeluk plaatsgevonden op de kruising van de Niels Bohrweg en de Wassenaarseweg. Een bestuurder van een bestelauto, een 43-jarige man uit Amsterdam, reed op de Niels Borhweg in de richting van de Wassenaarseweg. Hij verleende geen voorrang aan een van rechtskomende snorfietsster toen hij de Wassenaarseweg op wilde draaien. De snorfietsster, een 42-jarige vrouw, uit Leiderdorp werd door de auto geschampt, en verloor hierdoor de controle over haar snorfiets. Zij botste vervolgens tegen een verkeerspaal aan. De snorfietsster is met een hoofdwond overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhoudingen De politie surveilleerde per bike op donderdag 9 juni, omstreeks 21.00 uur, in het Tasmanpark. Zij controleerden een drietal mannen die zich in het park ophielden. Op het moment dat de politie de drie controleerden, viel hen een pakketje op dat in het gras voor de voeten van de mannen lag. De agenten vermoedden dat het harddrugs was en konden twee mannen, een 19-jarige en een 25-jarige Leidenaar, aanhouden. De derde man is tijdens de aanhouding weggekomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar en de inhoud van het pakketje.

Leiden Onder invloed rijden

De politie controleerde op donderdag 9 juni, rond 18.50 uur, op het Vrouwenkerkhof een 39-jarige bromfietser uit Leiden. De man trok de aandacht van de agenten door op zijn bromfiets met een geopend blik bier in zijn hand rond te rijden. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 510 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Politie houdt geweldpleger aan

De politie hield op vrijdag 10 juni, rond 03.25 uur, in de Burgsteeg een 44-jarige man uit Leiden aan voor de mishandeling van twee plaatsgenoten van 27 en 31-jaar en voor het vernielen van fietsen. Van de fietsen die bij de Burcht stonden waren de voorwielen verbogen. Toen de vermoedelijke veroorzaker in de uitgaansgelegenheid daarover werd aangesproken werd hij agressief en deelde rake klappen uit. De gewaarschuwde politie hield de vechtersbaas aan. Hij is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hem voort.

Leiden Aanhouding na openbare dronkenschap

De politie heeft op donderdagavond 9 juni, een 34-jarige Leidenaar, aangehouden wegens openbare dronkenschap. De politie kreeg een melding dat een dronken man op de Bargelaan lastig was tegen omstanders en dat hij met een fles aan het zwaaien was. Agenten troffen de man aan de voorzijde van het station aan. De man schreeuwde tegen passanten waarop hij werd aangehouden wegens openbare dronkenschap.

Alphen aan den Rijn Man met mes aangehouden

De politie op donderdag 9 juni, eind van de middag, een 37-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De fietser werd ter hoogte van de Anna van Burenlaan/ Bospark gezien met een mes en een fles drank. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de man en kon hem op de Burgemeester Visserpark staande houden. Bij de man werd inderdaad een mes aangetroffen. De man werd hierop aangehouden. Het mes is in beslaggenomen.

Alphen aan den Rijn Aangehouden na baldadigheid

De politie heeft op donderdag twee jongens van 18 en 19 jaar uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens vernieling c.q. baldadigheid. De twee hadden in de speeltuin bij de Eikenhorst diverse goederen zoals een houten bankje, containers en een prullenbak beklad met viltstiften

Alphen a/d Rijn Onder invloed rijden

Een 46-jarige automobiliste uit Rijnsaterwoude en een 23-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Op donderdag 9 juni, rond 21.45 uur, controleerde de politie de vrouw uit Rijnsaterwoude op de Prins Bernhardlaan. Haar ademanalyse gaf als uitslag 435 ug/l. Op vrijdag 10 juni rond 01.10 uur werd de man uit Alphen aan den Rijn op de Goudse Schouw gecontroleerd. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 370 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Alphen a/d Rijn Politie houdt verdachten van diefstal aan

De politie hield, rond 02.30 uur, twee mannen uit Alphen aan den Rijn van 24 en 38-jaar aan. De twee wisten rond 01.50 uur op een onbewaakt ogenblik in een café aan de Hooftstraat een laptop te stelen. De 42-jarige eigenaar ontdekte dit en miste twee bezoekers. Met een mede-eigenaar gingen ze op zoek naar de twee en kregen ze op een gegeven moment in het zicht. Via de telefoon hield men de politie op de hoogte van hun positie. Bij de Zegersloot raakten ze het zicht op de twee kwijt. De politie sloot het gebied af en zette een speurhond in. In een slootkant aan de Sportlaan werden de twee al snel door de hond gevonden. Ook werd de laptop in hun omgeving gevonden. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hen voort.

Gouda Winkeldiefstallen

Een 63-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel pleegde op donderdag 9 juni, rond 14.50 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Plataanstraat. Van de totale boodschappen werd een deel niet afgerekend door deze in een mandje te verstoppen. Het ging hier om koffie, zuiveldrank, vlees, groente en lectuur. De vrouw kreeg van de politie een proces-verbaal. Later die middag, rond 16.10 uur werd in een groothandel aan de Burgemeester van Reenensingel een 45-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij probeerde een aantal sloffen sigaretten te stelen en het vermoeden bestaat dat hij verantwoordelijk is voor meerdere diefstallen uit de winkel. De politie onderzoekt dit. Ook bleek dat de man nog 7 dagen gevangenisstraf te goed had voor eerder gepleegde diefstallen. Hij is dan ook ingesloten.

Gouda Aanhoudingen na woninginbraken De politie heeft in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juni, drie verdachten, aan kunnen houden die in verband worden gebracht met woninginbraken. Twee 18-jarige Gouwenaren worden ervan verdacht op donderdag 9 juni, omstreeks 22.00 uur, ingebroken te hebben in een woning aan de Mercatorsingel. Op basis van getuigenverklaringen, die drie jongens hebben zien wegrennen vanuit de woning, heeft de politie uiteindelijk deze twee jongens later op de avond aan kunnen houden. De derde verdachte is aangehouden, nadat hij vermoedelijk, omstreeks 02.45 uur, een inbraak heeft gepleegd in een woning aan de Scharroossingel. Ook deze man kon, op basis van het afgegeven signalement van getuigen, aangehouden worden. Uit de woning heeft de verdachte, een 19-jarige Gouwenaar, een DVD-speler en een portemonnee weggenomen. De drie verdachten worden door de politie verhoord. In dezelfde nacht, omstreeks 04.30 uur, is er ook ingebroken in een woning aan de Kievitstraat. Uit deze woning is een digitale camera weggenomen. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in.

Bodegraven Inbraak in gemakswinkel

Op vrijdag 10 juni werd er, rond 03.15 uur, ingebroken in een gemakswinkel aan de Vromade. De achterdeur van de winkel werd verwijderd en uit de winkel werden een nog onbekende hoeveelheid sloffen sigaretten gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Bodegraven Motorfietser onderuit, onder invloed Op vrijdag 10 juni, omstreeks 02.00 uur, is er op de Meije een motorfietser onderuit gegaan. In de scherpe bocht naar rechts is de motorfietser uit de bocht gevlogen. In zijn val heeft hij een lantaarnpaal en stenen meegenomen. Hij is vervolgens in een tuin tot stilstand gekomen. De motorfietser, een 36-jarige man uit Amerongen, was bij kennis en is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel. De man werd vervolgens onderworpen aan een blaastest, de uitslag was positief, 265 ug/l (toegestaan 220 ug/l). De man is daarop aangehouden en de politie zal een proces-verbaal tegen de man opmaken.

Bergambacht Onder invloed rijden

De politie controleerde op vrijdag 10 juni, rond 01.35 uur, op de Schoolstraat een 46-jarige automobilist uit Bergambacht. De controleerden de man nadat ze bij het navragen van het kenteken ontdekte dat de APK van de auto verlopen was. Bij het aanspreken van de man stelden de agenten drankgebruik bij hem vast. Hij werd daarop aangehouden. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 325 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een proces-verbaal.

Reeuwijk Verdachten van fietsendiefstal aangehouden

De politie heeft donderdag 9 juni twee mannen van 19 en 20 jaar uit Reeuwijk aangehouden op verdenking van het plegen van fietsendiefstal in de omgeving van Reeuwijk en Gouda. De politie kwam de mannen op het spoor na meldingen waarbij gezien werd dat er fietsen werden ingeladen in een bestelauto. De bestelauto zou onder andere gezien zijn bij het station in Gouda en bij een woning in Reeuwijk. De politie heeft de verdachten inmiddels gehoord. De 20-jarige Reeuwijker bekende diefstal van ongeveer 15 fietsen. Deze fietsen zouden gestolen zijn tussen maart en mei dit jaar. De 19-jarige verdachte bekende er vijf. De politie moet nog een 24-jarige vrouw uit Reeuwijk horen over haar betrokkenheid bij de diefstallen. De politie heeft één fiets al teruggegeven aan de eigenaar.

Schoonhoven Vrouw raakt na epileptische aanval te water Een 44-jarige vrouw uit Schoonhoven kreeg donderdag 9 juni rond 16.55 uur op de C.G. Roosweg op de fiets een epileptische aanval. Daarna raakte ze met haar fiets in het water langs de weg. Een man die naast haar fietste sprong direct achter haar aan en haalde haar op de kant. Omdat de vrouw volledig onder water was geweest en water had binnengekregen werd zij voor controle overgebracht naar het Anthonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Bloedproef tijdens Europese alcoholcontroles In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juni heeft het Korps Landelijke Politiediensten in samenwerking met onder andere de regiopolitiekorpsen Hollands Midden en Haaglanden op het autosnelwegennet alcoholcontroles gehouden. Deze controles maakten deel uit van een Europese alcoholcontrole. In totaal zijn er 4434 bestuurders gecontroleerd. Vijfentwintig bestuurders reden onder invloed. Twee bestuurders leverden het rijbewijs direct in. In 1 geval werd een bloedproef afgenomen. De hoogst gemeten uitgeademde lucht bedroeg 655 ug\l.

Op diverse locaties langs het autosnelwegennet hield de Verkeerspolitie o.a. in samenwerking met Politie Hollands Midden en Haaglanden alcoholcontroles. Naast de bekeuringen, die vielen voor het gebruik van alcohol tijdens het rijden, deelden 3VO medewerkers aan de nuchtere bestuurders de bekende BOB-sleutelhanger uit. Promotieteams van een energiedrank fabrikant deelden blikjes energydrink uit aan de 'schone automobilisten'.

(