Gemeente Buren


Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan

De gemeente Buren stelt een nieuw verkeersplan op.

De gemeente Buren is in oktober 2004 van start gegaan met het opstellen van een Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). Het GVVP richt zich op het verkeer- en vervoerbeleid binnen de gemeente. Het verkeersplan heeft als subtitel Veilig, Beheerbaar en Bereikbaar !.

Het concept-GVVP gaat in op het verkeer- en vervoersbeleid voor de langere termijn. Belangrijke onderdelen in het plan zijn de wegenstructuur voor auto, fiets en openbaar vervoer en de verkeersveiligheid. Het resultaat van het plan is een visie op de toekomstige verkeersstructuur en een concreet maatregelenplan voor de eerstkomende jaren.

Om de ideeën te toetsen aan de lokale praktijk is een klankbordgroep ingesteld, waarin vertegenwoordigers zitten van diverse belangenorganisaties (enkele dorpscomités, ondernemers- verenigingen, hulpverleningsdiensten, verkeersouders, recreatieschap etc.).

Op 14 juni 2005 zal de commissie Ruimte het concept-GVVP behandelen. Daarna ligt het GVVP
vanaf 22 juni t/m 20 juli 2005 op het gemeentehuis van Buren ter inzage. Op 29 juni 2005 wordt in het gemeentehuis te Maurik vanaf 19.30 uur een inloopavond georganiseerd die iedereen kan bezoeken. Tijdens die avond kunt u vragen stellen over het GVVP. Vanaf 20.00 tot 20.30 uur wordt een presentatie gegeven.

Mocht u als bewoner of belanghebbende ook willen reageren op het verkeersplan, dan kunt u vanaf 22 juni tot uiterlijk 20 juli 2005 uw zienswijze schriftelijk kenbaar maken bij de gemeente Buren, Postbus 23, 4020 BA MAURIK onder vermelding van zienswijze GVVP. Het GVVP is te downloaden onderaan deze pagina. http://www.buren.nl

Het streven is om het plan op 19 september 2005 opnieuw voor te leggen aan de commissie Ruimte en de gemeenteraad te verzoeken het plan op 4 oktober 2005 vast te stellen.