Time : 10:08:10 AM
Date : Friday, June 10, 2005
Sender Name: Berry Coordination Center

Intentieverklaring samenwerking tussen aantal familieleden de clerck

Waregem, 10 juni 2005 - Een aantal leden van de familie De Clerck tekenden een intentieverklaring en onderhandelen momenteel over de oprichting van een nieuwe gezamenlijke bedrijvengroep. De partijen die momenteel rond de tafel zitten zijn Stephan Colle (Beaulieu Kruishoutem), Dominiek De Clerck (Ter Lembeek International), Francis De Clerck (IDEAL Group), Luc De Clerck (Berry Floor Group) en Roger De Clerck (Beaulieu Kunststoffen).

De reden voor deze mogelijke samenwerking moet gezocht worden in de globalisering van de wereldeconomie en het feit dat men met gebundelde krachten sterker wil staan om nieuwe uitdagingen aan te gaan in deze bredere wereldmarkt. De familie wil als eerste de stap zetten in de noodzakelijke consolidatie van de tapijtsector in Europa, in navolging van de succesvolle consolidatie in de Verenigde Staten, een aantal jaren geleden.

Het welslagen is afhankelijk van de goedkeuring door de Raad voor de Mededinging en de uitwerking van contractuele bepalingen tussen de verschillende partijen. De besprekingen worden verwacht begin juli afgerond te zijn.

Contact:

Deroose Christophe
CFO and
Communications Manager

IDEAL Group NV
Holstraat 59
B - 8790 Waregem

T: +32 56 62 59 00
F: +32 56 60 40 58
GSM: +32 478 40 44 80

e-mail: c.deroose@ideal-group.com