Gemeente Gouda


gouda voedt debat over water en ruimte (09/06/05)

De Zondvloed, het thema van de 2^e Internationale Architectuurbiënnale is door Gouda dankbaar aangegrepen om een bijdrage te leveren aan het debat. Gouda heeft zes deskundigen een podium geboden hun visie te geven op de boeiende opgave van water en ruimte.

Ter gelegenheid van de biënnale geeft Gouda het boek Gouda Waterproof uit met daarin zes visies van deskundigen en bestuurders op de thematiek van het water en de ruimtelijke ordening. Vertegenwoordigers uit de wetenschap, de waterschappen, de Rijks- en de lokale overheid laten hun licht schijnen over binnenstedelijke ontwikkelingen en de ontwikkeling van projecten in de polders rond de stad. Kansen die het water biedt, maar ook de risicos en de extra eisen die water stelt aan ruimtelijke ontwikkelingen komen uitgebreid aan bod.

Vanuit hun eigen achtergrond en expertise geven Lenie Dwarshuis (gedeputeerde provincie Zuid-Holland), Lonneke van der Goor (Rijksdienst Monumentenzorg), Cees Kwakernaak (Alterra), Roland van Schelven (wethouder Gouda), Toine Smits (Erasmus Universiteit Rotterdam) en John Steegh (Hoogheemraadschap Rijnland) hun persoonlijke opvattingen over water en ruimte. Het zijn niet noodzakelijk de opvattingen van de gemeente die in de bundel naar voren komen. Het zijn visies die een inhoudelijke bijdrage leveren aan het vinden van een goede invulling van beschikbare ruimte in combinatie met modern waterbeheer. Een opgave waar we niet alleen in Gouda voor staan.

Mede dankzij financiële bijdragen van Dura Vermeer Groep, Volker Wessels Vastgoed, Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, Bontenbal Vastgoed, Mozaiëk Wonen en Woonpartners Midden-Holland is het een prikkelend en beeldend boek geworden.

Het boek: Gouda Waterproof kost 19,95 en is vanaf half juni, in Gouda, verkrijgbaar bij de boekhandels Karssen en Verkaaik en bij de VVV. Footer