AutoRai

Print

Porsche produceert 100.000ste Cayenne

(10-6-2005)
Eerder dan verwacht heeft Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG te Stuttgart een bijzonder productiejubileum kunnen vieren. In de Leipziger fabriek liep onlangs de 100.000ste Cayenne van de band. Het betrof een Turbo-model, dat aan een Duitse klant zal worden afgeleverd. Michael Macht, chef productie en logistiek feliciteerde de rond 400 medewerkers in de Leipziger montagehal: âU laat zien, hoe men in Duitsland tegen concurrerende prijzen excellente automobielen kan bouwen, die gewild zijn over de hele wereld. Deze successtory heeft niemand in onze branche van ons verwachtâ.

De fabriek in Leipzig werd pas in augustus 2002 geopend. Oorspronkelijk had Porsche een afzet van 25.000 voertuigen per jaar gepland. Maar de interesse voor de Cayenne heeft na de marktintroductie in december 2002 alle verwachtingen overtroffen. Daarom konden in het boekjaar 2003/2004 wereldwijd bijna 40.000 voertuigen worden verkocht. Ook in het lopende boekjaar zal Porsche dit volume weer bereiken. âOnze productiecapaciteit wordt volledig benut. En de vraag blijft onveranderdâ, aldus Macht.

Het belangrijkste afzetgebied voor de Cayenne is nog steeds de USA. Daar wordt rond 40 procent van de voertuigen verkocht. Het hoogste groeipercentage boekt Porsche dankzij de Cayenne in China, Rusland, Latijns Amerika, Zuidoost Azië en het Midden Oosten.