Gemeente Westervoort

week 23 voor de editie van woensdag 8 juni 2005
* Vaalmanstraat 68, vergroten carport

* Waemelslant 67A, uitbreiden woning aan voorzijde
* Klapstraat 53, uitbreiden woning c.a.
Meer informatie over de aanvragen kunt u krijgen bij de afdeling Overige verleende vergunningen
Voor de hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend:
* het kappen van tot bomen uitgegroeide opslag van essen en elzen, het rooien van populieren en esdoorns in de groensingel langs de watergang ten noorden van de Mosterdhof. Dit als gevolg van het uitvoeren van het landelijk beleid om voorkoming van wateroverlast te voorkomen (Nationaal Bestuursakkoord Water). Hiervoor wordt in Westervoort het oppervlaktewater vergroot. Voldoende nieuwe bomen worden herplant.

* het kappen van 1 iep en 1 esdoorn in de achtertuin van Klapstraat 198.

Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van de bekendmakingen, kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Werken, tel. 3179363.

Overige verleende vergunningen

* Hoffman buitenreclame vergunning voor het plaatsen van reclameborden ten behoeve van de aankondiging open dag Pabo Arnhem.

* Mevrouw Huuskes vergunning voor het organiseren van een straatspeeldag op 1 juni 2005

* Stichting De Inloop vergunning organiseren hobbybeurs op zondag 13 november 2005

Als u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen , dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken besluit is bekendgemaakt bij de aanvrager. Indienen van een Meldingen wet milieubeheer
Op grond van artikel 8.41 lid 4 van de Wet milieubeheer maken Burgemeester en Wethouders van Westervoort bekend dat een aantal inrichtingen een melding zoals bedoeld in 8.41 lid 1 van de Wet milieubeheer heeft ingediend. Het gaat hierbij om de volgende inrichtingen:

Loonstra Computer Services; melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer voor het van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige inrichting op het perceel Dorpsplein 12 te Westervoort; Reimer Tuinaanleg/Bestrating; melding op grond van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer voor het veranderen van een inrichting op het perceel IJsseldijk 26 te Westervoort; Drogisterij Etos van Remmen b.v; melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer voor het van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige inrichting op het perceel Dorpsplein 16-18 te Westervoort; Waterschap Rijn en IJssel; melding op grond van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer voor het van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige voorziening of installatie op het perceel Het Ambacht 68 te Westervoort; IJssalon Buongiorno; melding op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatieinrichtingen milieubeheer voor het van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige inrichting op het perceel Dorpsplein 36 te Westervoort; Bloembinderij Leondia; melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer voor het van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige inrichting op het perceel Dorpsplein 91 te Westervoort; AMI Kappers; melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer voor het van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige inrichting op het perceel Dorpsplein 92 te Westervoort; Bril 2000; melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer voor het van toepassing worden van voornoemd besluit op een reeds aanwezige inrichting op het perceel Dorpsplein 66 te Inzage stukken
De meldingen en bijbehorende stukken kunt u vanaf 8 juni tot en met 22 juni 2005 inzien in het gemeentehuis (afdeling Ruimte & Samenleving), Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt daar terecht op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en 's middags op afspraak van 14.00 tot 16.00 uur. Bovendien kunnen op afspraak (tel. 026-3179563) de stukken op maandagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur ter inzage worden gelegd.

Deze bekendmaking wordt voorgeschreven door de Wet milieubeheer juncto de Algemene wet bestuursrecht.

Feest wijk Lange Maat

De Stichting Wijkraad de Lange Maat organiseert op zondag 28 augustus 2005 een wijkfeest op het speelterrein hoek Lange Maat - Bergse Maat. Verzocht is voor het feest het doodlopende gedeelte van de openbare weg Bergse Maat voor de huisnummers 43 t/m 59 tijdelijk af te sluiten. Het verzoek is ingewilligd. Voor de verkeersveiligheid is een tijdelijk verkeersbesluit genomen. Dit betekent dat het eerder genoemde weggedeelte van de Bergse Maat gesloten wordt voor alle doorgaand verkeer behalve voetgangers op zondag 28 augustus 2005 tussen 08.00 uur en 22.00 uur.

Gewijzigde Terrasvergunning

De burgemeester heeft van de heer Uffing van Grand café Lambiek, Dorpsplein 112/113 een verzoek ontvangen om een gewijzigde terrasvergunning op grond van artikel 2.3.1.2 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Westervoort 2004 (APV).

De aanvraag en de ontwerpvergunning liggen gedurende een periode van 2 weken, van 8 juni 2005 tot 22 juni 2005, ter inzage op de afdeling Publiekszaken van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 in Westervoort op werkdagen van 8.00 tot 12.30 uur en 's middags op afspraak van 14.00 tot 16.00 uur behalve op woensdagmiddag zonder afspraak. Daarnaast kunt u op afspraak tijdens de openstelling op maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur inzage krijgen.

Binnen de inzageperiode hebben belanghebbenden de mogelijkheid hun zienswijzen kenbaar te maken aan de burgemeester. Deze zienswijzen betrekt de burgemeester bij zijn definitieve besluit.

Meer informatie kunt u krijgen bij mevrouw F. Huisman of mevrouw M. Roelofs van de afdeling Publiekszaken, telefoon (026) 3179911.

Ruimte voor de Rivier

Op 1 juni is de de formele inspraakprocedure van Ruimte voor de Rivier gestart. De inspraakprocedure loopt tot en met 23 augustus 2005. Alle relevante stukken voor de inspraak liggen in het gemeentehuis bij de receptie ter inzage.
Inzage kan:

* iedere werkdag van 08.00 tot 12.30 uur;
* maandavond van 18.00 tot 20.00 uur;

* woensdag van 14.00 tot 16.00 uur;

Buiten deze tijden kunt u de stukken inzien na het maken van een afspraak, telefoonnummer 3179911. Via www.ruimtevoorderivier.nl kunt u zelf in het bezit komen van de stukken.

Schuldhulpverlening

Geld uitgeven doen we allemaal. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen of een nieuwe auto; het zakgeld van de kinderen, de huur en alle mogelijke vaste lasten. Bij veel uitgaven staan we niet stil, omdat ze bijvoorbeeld automatisch worden afgeschreven, of omdat we steeds minder met contant geld betalen en steeds meer 'pinnen'. Of omdat we op afbetaling zaken kopen waar we op dat moment geen geld voor hebben. Tot we merken dat we meer uitgeven dan we binnenkrijgen. En dan hebben we een probleem.

En dan?
Op de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Westervoort kunnen de budgetconsulenten u helpen met uw schuldensituatie die u zelfstandig niet meer kan overzien en oplossen. Naast een schuldenregeling kunt u bij de budgetconsulent terecht voor budgetadviezen, een ander woord voor het afstemmen van uw uitgaven op uw inkomen. Hierbij zet u, samen met de budgetconsulent, uw inkomsten en uitgaven op een rijtje. U krijgt hierbij een beter inzicht in uw bestedingen en zaken waar u eventueel op kunt bezuinigen.

Uw aanmelding:
Wanneer U een aanvraag wilt doen voor schuldhulpverlening en/of budgetadvies dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit kan telefonisch. U kunt zich hierbij richten tot de budgetconsulenten van de afdeling Sociale zaken van het gemeentehuis. Na uw aanmelding ontvangt u een inventarisatieformulier De budgetconsulenten zijn iedere werkdag van 09.00 tot 10.00 telefonisch te bereiken via telefoonnummer: 026-3179361.