--------------------------------------------------------------------------
Electrolux haalt voordeel uit RFID dankzij oplossing Manhattan Associates 
--------------------------------------------------------------------------

RFID-oplossing stelt bedrijf niet alleen in staat aan RFID-vereisten te voldoen, maar verbetert ook voorraadcontrole Utrecht, 10/06/2005

Manhattan Associates (Nasdaq: MANH), wereldwijd marktleider in oplossingen voor supply chain execution & optimization, heeft zijn 'RFID in a Box'-oplossing geïmplementeerd bij Electrolux Home Care Products, dat producten voor reiniging en behandeling van vloeren maakt. Electrolux Home Care Products is een afdeling van 's werelds grootste producent van toestellen voor gebruik in de keuken, voor de schoonmaak en buitengebruik. Dankzij RFID in a Box voldoet Electrolux aan de vereisten op het gebied van RFID die ketens als Wal-Mart, Target en andere detailhandelaars opleggen. Electrolux implementeerde RFID in a Box van Manhattan Associates in 2004 en verstuurde zijn eerste order volgens de RFID-vereisten van Wal-Mart in december van dat jaar. De eerste orders die voldeden aan de RFID-vereisten van Target, gingen de eerste week van mei 2005 de deur uit. "Iedere keer dat Wal-Mart of Target een RFID-label leest, krijgen wij cruciale gegevens over het logistieke proces," aldus Ed Delaporte, IT-directeur bij Electrolux.

RFID in a Box van Manhattan Associates is een volledig geïntegreerde oplossing, die voldoet aan EPC-normen. Het wordt geleverd compleet met labels, lezers, printers en diensten van Manhattan Associates op het gebied van implementatie en training, die klanten helpen op een veilige en kostenefficiënte manier met RFID van start te gaan. De oplossing is voorzien van het uiterst configureerbare Integration Manager-platform, dat ervoor zorgt dat de oplossing perfect communiceert met bestaande systemen. De EPC Manager-component leest op zijn beurt gelabelde items en biedt informatie om producten beter te 'tracken' en 'tracen'. Electrolux koos voor Manhattan Associates omdat het integratieproblemen en andere moeilijkheden wilde vermijden, die het gevolg kunnen zijn van het werken met meerdere IT-leveranciers.

"Een nieuwe technologie in gebruik nemen kan een hele uitdaging zijn, maar Manhattan Associates was een uitstekende partner, omdat ze geleverd hebben wat ze beloofd hadden, op tijd en zelfs voor minder dan het vooropgestelde budget," zegt Delaporte. "De oplossing heeft er bijgedragen dat ons RFID-initiatief uiterst positief verloopt en meteen zijn vruchten afwerpt."

"Radio frequency identification bewijst zichzelf steeds duidelijker als een krachtige technologie die in staat is overduidelijke bedrijfsvoordelen te creëren, die verder gaan dan het louter voldoen aan RFID-vereisten," zegt Jeff Mitchell, executive vice president Americas bij Manhattan Associates. "De 'RFID in a Box'-oplossing van Manhattan Associates helpt Electrolux niet alleen te voldoen aan de huidige en toekomstige eisen op het gebied van RFID, ze biedt het bedrijf ook onmiddellijke voordelen zoals verbeterde real-time voorraadcontrole en een hogere efficiëntie op het operationele niveau voor het hele logistieke proces."

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Electrolux
Electrolux is 's werelds grootste producent van toestellen voor gebruik in de keuken, voor de schoonmaak en buitengebruik. Zo is het bedrijf een topproducent van stofzuigers, waaronder die van het merk Electrolux en Eureka. Het bedrijf produceert ook wasmachines, droogmachines, kookproducten, vaatwassers, koelkasten en diepvriezers onder de merknamen Electrolux, Frigidaire, AEG en Zanussi. De producten van Electrolux worden in meer dan 150 landen verkocht en maken daardoor elke dag deel uit van de levens van honderden miljoenen mensen ter wereld. Meer informatie over Electrolux vindt u op www.electroluxusa.com.
Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution & optimisation-oplossingen. Het bedrijf verbetert operationele processen via de applicatie-suite voor warehouse- en transportmanagement, 'distributed order management', retourenbeheer en handelspartnermanagement. Daarnaast biedt het bedrijf ook oplossingen voor RFID, performance management en event management. Die geïntegreerde logistieke oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en domeinkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 900 klanten verspreid over meer dan 1.600 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en detailhandelaars ter wereld. Meer informatie op www.manh.com. Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Uw gegevens in onze databank aanpassen of verwijderen? Stuur een mailtje naar database@newsenginepr.com
Ref.:MANH0115-3706B2