Politie Groningen

Persberichten vrijdag 10 juni 2005

provincie Groningen 10-06-2005 -

Warffum / Uithuizen / Sappemeer / Toornwerd: snelheidscontroles De politie heeft donderdag op vier locaties snelheidscontroles gehouden.
Juffer Marthastraat in Warffum: donderdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 260, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. Provincialeweg N363 in Uithuizen: donderdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 430, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. De Vosholen in Sappemeer: donderdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 645, aantal overtredingen: 160, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Onderdendamsterweg in Toornwerd: donderdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 247, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Marum: asielzoekster raakt de weg kwijt
Een asielzoekster is donderdagmiddag op de snelweg A7 bij Marum door de politie van de weg gehaald. De vrouw fietste op de vluchtstrook en zij was volgens eigen zeggen de weg kwijtgeraakt. De politieagenten hebben de asielzoekster van de snelweg begeleid en haar vervolgens de juiste weg gewezen.

Marum: timmerman gewond na val in woning
Een 35-jarige man uit Augustinusga is donderdagmiddag in een woning aan De Ackeren gewond geraakt na een arbeidsongeval. De man was als timmerman aan het werk op de voormalige overloop van de woning. Hij was bezig met het vastnieten van platen en hij liep tijdens deze werkzaamheden achteruit. Op dat moment viel hij van de voormalige overloop 2,5 meter naar beneden. Het slachtoffer kwam beneden op een stenen vloer terecht. Hij werd door ambulancepersoneel en door het personeel van de traumaheli op de plaats van het ongeluk geholpen. Na deze behandeling werd de man met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie gewaarschuwd.

Hoogezand-Sappemeer / Winschoten / Ter Apel e.a: bromfietscontroles De politie heeft op vier plaatsen in de provincie een
bromfietscontrole gehouden. Op de Beukenlaan in Hoogezand en de Noorderstraat in Sappemeer werden donderdagavond in totaal 15 bromfietsen gecontroleerd. Alle 15 bromfietsen bleken een te hoog vermogen te hebben. Ook deelde de politie op deze locatie nog drie bekeuringen uit voor andere overtredingen. Ten slotte werd een klein model brommer inbeslaggenomen. Het voertuig mocht niet op de weg rijden, omdat deze geen goedkeuringsnummer en zodoende ook geen verzekering had.
De politie controleerde donderdagmiddag- en avond op de Stationsweg in Winschoten vijftig brommers. In totaal werden er 29 bekeuringen uitgedeeld. Een te hoog vermogen van de bromfiets leidde tot 14 bekeuringen. Vijf brommers werden voor nader onderzoek naar het politiebureau gebracht.
Ook controleerde de politie donderdagavond zes bromfietsen op de Heemker Akkerstraat in Ter Apel. Deze controle leverde 9 bekeuringen op. De politie nam op deze locatie één klein model brommer in beslag. Ten slotte werd donderdagavond op de Navolaan in Stadskanaal ook een bromfietscontrole gehouden. Op deze locatie werden tien brommers gecontroleerd met dertien bekeuringen als resultaat.

Foxhol: politie houdt staaldieven aan
De politie heeft donderdagavond op de Korte Groningerweg een 31-jarige man uit Hoogezand en een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. De politie kreeg een melding binnen dat twee mannen bezig waren met het stelen van goederen vanaf een bouwlocatie aan de Korte Groningerweg. Even later trof de politie op de bouwlocatie het duo op een brombakfiets aan. In de bak van de bromfiets zagen de dienders staalkabels, ijzerwaren en een betonschaar liggen. Beide mannen werden ingerekend. De brombakfiets en toebehoren werd inbeslaggenomen en aan het politiebureau geplaatst. Bij de Hoogezandster werd vier gram softdrugs gevonden en inbeslaggenomen. Het duo werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Berichten stad volgen later