Gemeente Nederbetuwe


10 juni 2005

Rioolrenovaties Kerkstraat Ochten en Nijlandseweg Opheusden

Na inspectie is gebleken dat de riolering in de Kerkstraat in Ochten en de Nijlandseweg in Opheusden op een groot aantal plaatsen lekkages vertoont. Dit betekent dat met name tijdens periodes van hoog water in de rivieren een grote hoeveelheid grondwater in het riool terechtkomt. Dit schone water moet weg gepompt worden naar de zuiveringsinstallatie in Dodewaard, de zuivering wordt daardoor onnodig zwaar belast. Een bijkomend probleem is dat intredend grondwater zand kan meespoelen, waardoor de bestrating verzakt en het riool verstopt kan raken.

Om het riool te renoveren wordt een kunststof "kous" in het riool aangebracht. Dit is een flexibele buis van naaldvilt, geïmpregneerd met kunsthars. Nadat de kous in het riool getrokken is, wordt deze gevuld met heet water waardoor de kous tegen de bestaande buiswand gedrukt wordt en kan uitharden.

Op woensdag 8 juni wordt de kunststof kous in het riool langs de Nijlandseweg ingebracht vanaf een stellage op de kruising met de Dalwagenseweg. Geprobeerd wordt de Nijlandseweg voor personenauto´s bereikbaar te houden, gezien de beperkte ruimte ter plaatsen zullen grotere voertuigen geen gebruik kunnen maken van de Nijlandseweg op deze dag. Het verkeer op de Dalwagenseweg wordt geregeld met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni wordt de renovatie van de Kerkstraat in Ochten uitgevoerd. De Kerkstraat is dan aan de zijde van de Bagijnestraat afgesloten. Op de kruising met de Molendam kan het verkeer beperkte hinder ondervinden van enkele lokale werkzaamheden.

Bij de werkzaamheden kan stoom zichtbaar zijn of geurhinder ontstaan (geur vergelijkbaar met lijm). Beide situaties zijn uiteraard ongevaarlijk.

Met eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer E. Gossink, telefoon 0488-449952.