Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 10-06-2005

Lijk van onbekende man in Noord-Duitsland gevonden ASCHENDORF - Dinsdagmiddag 7 juni werd in het Noordduitse Aschendorf in het oude Ems-Seitenkanaal het lijk van een onbekende man gevonden. De politie heeft een onderzoek ingesteld en sluit een misdrijf niet uit. Tot nu toe is de identiteit van de man nog niet vastgesteld en daarom wordt het publiek gevraagd of zij deze man herkent. Er wordt rekening gehouden dat de man uit Nederland afkomstig is. De lange en magere man is tussen 20 en 40 jaar oud, hij droeg een blauwe joggingbroek en een blauwe sweatshirt van het merk Adidas.

De Duitse politie vraagt het publiek om medewerking en vraagt wie deze man kent. Een foto van de onbekende man staat op de internetsite van Politie Drenthe. PolitieInformatie kunt u kwijt bij politie Papenburg, telefoonnummer 0049 49619260

Rijden onder invloed
MEPPEL Een 33-jarige autobestuurster uit Staphorst werd vannacht op de Werkhorst gecontroleerd. Ze bleek alcohol genuttigd te hebben en blies 285 ug/l. Ze werd bekeurd. (05-148361)

ZUIDLAREN Vannacht werd een 21-jarige autobestuurder uit Zuidlaren bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij werd op de Telefoonstraat gecontroleerd en blies 365 ug/l. (05-148361)

Winkeldief aangehouden
ASSEN Een 37-jarige Assenaar is gistermiddag aangehouden terzake winkeldiefstal. De man nam bij een supermarkt aan de Neptunuspassage een pakje shag mee zonder te betalen. Na overleg met het OM kreeg de man een dagvaarding. Na betaling van de aan hem gezonden geldboete zal de dagvaarding vervallen. (05-148159)

GIETEN Een 60-jarige dievegge uit Gieten stal gistermiddag een flesje aftershave ter waarde van 5,40 EURO bij een drogisterij aan De Trog. Ze kreeg een bekeuring van 125 euro. (05-148185)

Politie houdt daders diefstal leeuw aan
EMMEN Gisteravond zag de in de Hoofdstraat surveillerende politie drie jongens lopen waarvan 1 een beeld van een leeuw meezeulde. Nadat de 18-jarige uit Exloo afkomstige jongeman aangesproken werd over het bezit van de leeuw kon er geen aannemelijk verhaal verteld worden. Na onderzoek bleek dat de leeuw ontvreemd was bij een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat. De eigenaar deed aangifte en de dader kreeg een geldboete van 130 euro. (05-148356)

Bestuurder overlijdt na onwelwording
DE WIJK Een 49-jarige autobestuurder uit Emlichheim is gisteravond na een onwelwording overleden. De man reed samen met een 32-jarige inzittende uit Klijndijk over de A28 toen hij onwel werd en ter plaatse overleed. (05148294)

Politie houdt harddrugbezitters aan
EMMEN De politie heeft na onderzoek gisteravond een 31-jarige harddrugbezitter uit Hardenberg en een 20-jarige harddrugbezitter uit Drouwenermond aangehouden. Het tweetal bevond zich in een hotelkamer aan de Noordbargerstraat. Bij binnenkomst van de politie nam de man uit Hardenberg via het balkon en het dak de benen en werd de man uit Drouwenermond aangehouden. De man uit Hardenberg kon kort hierna op de Noordbargerstraat aangehouden worden. Het geld om de harddrugs aan te schaffen werd ontvreemd uit een kluis van de vader van de verdachte uit Drouwenermond. Een gedeelte van het geld en aangetroffen cocaïne en softdrugs werd inbeslaggenomen. (05-148345)

Politie houdt dronken man aan
EMMEN Een 47-jarige man uit Zwolle is gistermiddag op de Spoorstraat aangehouden voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. De man viel meerdere malen meisjes lastig en deed hen onzedelijke voorstellen. (05-148215)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528707