Politie Zuid-Holland-Zuid

10/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

10-06-2005 - Persberichten District II

TEGEN VANGRAIL
GORINCHEM Een 55-jarige vrouw uit Groningen raakte donderdagmiddag 9 juni op de A29 ter hoogte van Hoogblokland de macht over het stuur kwijt waardoor de auto tegen de vangrail op de zijkant terecht kwam. De drie inzittenden, de 55-jarige vrouw, een 64-jarige vrouw en 68-jarige man werden uit het voertuig gehaald. De brandweer kwam ter plaatse voor het reinigen van het wegdek van olie en brandstof. De 64-jarige inzittende raakte als enige licht gewond. Zij had een lichte verwonding in het gezicht. De auto was total loss.

DURE RIT
SLIEDRECHT De politie heeft op donderdagavond een 37-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op de Rembrandtlaan. De politie zag de man rijden op een bromfiets zonder helm. Op de kruising van de Stationsweg met de Rembrandtlaan sloeg de man rechtsaf de Rembrandtlaan op en negeerde hierbij het rode stoplicht. Toen de man de politie in de gaten kreeg, probeerde hij weg te komen maar dit lukte niet. De man kreeg twee bekeuringen voor het negeren van het stoplicht en het rijden zonder helm. De politie vermoedde ook dat de man had gedronken. Na een blaastest bleek de man veel te veel te hebben gedronken (675 ugl). Daarop werd de man aangehouden en na het politiebureau gebracht. Na verhoor werd hij heengezonden met een rijverbod van 7 uren. De man krijgt een dagvaarding voor het rijden onder invloed op een bromfiets.

FIETS GESTOLEN
SLIEDRECHT De politie heeft donderdagavond 9 juni twee jongens van 13 en 15 jaar uit Leerdam aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De politie zag de jongens op de Sportlaan fietsen op een onverlichte damesfiets. De politie sprak de jongens aan en vroeg waar ze vandaan kwamen en waar ze heen gingen. Ze waren naar de kermis geweest en hadden de trein en de bus gemist naar hun woonplaats en wilden op de fiets richting Leerdam. Op de vraag van wie de fiets was, draaiden de jongens er om heen. Later op het bureau bleek dat de jongens de fiets hadden gestolen nabij het treinstation. Beiden krijgen een HALT-verwijzing. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

KRUISBOOG IN AUTO
WIJNGAARDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 juni op de Provincialeweg N214 in Wijngaarden een 32-jarige man uit Giessenburg aangehouden. De politie voerde een routinecontrole uit. De agenten zagen op de achterbank een kruisboog onder een trui liggen. De man bleek ook acht pijlen in het dasboardkastje te hebben liggen en een vlindermes op zak. Ook lagen er tangen, een grote zaklamp en schroevendraaiers in de wagen. In een kleine zaklamp trof de politie drugs aan. De man werd aangehouden en ingesloten. De goederen zijn in beslag genomen, evenals de auto die nog nader zal worden onderzocht.

OVER DE KOP
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op de Rivierdijk is een 37-jarige vrouw uit Boven-Hardinxveld over de kop geslagen en weer op de wielen terecht gekomen. De bestuurster vloog vermoedelijk uit de bocht en kwam vervolgens met het rechtervoorwiel op een grote steen. Hierdoor sloeg de auto over de kop. De vrouw zat in de auto met twee kinderen (leeftijd onbekend). Iedereen zat in de gordels. Alleen de vrouw had kleine snijwondjes in haar arm waaraan ze is behandeld.