Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 juni 2005

Monique Oude Wolbers/Ageeth Doldersum: 053-4555588

Motorrijder gewond

Automobilist rijdt motorrijder aan

Haaksbergen

Op donderdag 9 juni vond omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats op de Enschedesestraat in Haaksbergen tussen een auto en een motor. De automobilist, een 23-jarige man uit Haaksbergen reed vanaf de uitrit van een benzinestation de Enschedesestraat op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van links naderende motor, bestuurd door een 41-jarige Enschedeër. De motorrijder kwam ten val en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij is opgenomen. De weg was door de aanrijding enige tijd gesperd, waardoor files ontstonden. De politie maakt proces-verbaal op. (05-071180)

Autokraak

Verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 9 juni omstreeks 14.00 uur werd de politie verzocht uit te zien naar een man, in bezit van een plastic tas. Volgens een getuige zou deze man kort daarvoor een autokraak hebben gepleegd op de Noorderkroonstraat. De politie trof op de GJ van Heekstraat een 25-jarige Enschedese man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. In de plastictas trof de politie een autoradio en een schroevendraaier aan waarna de 25-jarige werd aangehouden. De autoradio bleek gestolen uit de auto van een 19-jarige Enschedeër aan de Noorderkroonstraat. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-071030)

Winkeldiefstal

Verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 9 juni werd omstreeks 11.30 uur een diefstal gemeld in een winkel aan de Chrysantstraat in Enschede. Personeel had een 28-jarige Enschedese betrapt bij het stelen van een tube lijm ter waarde van 4,25 euro. De politie hield de verdachte aan. De 28-jarige vrouw had nog een voorwaardelijke straf openstaan en kon na overleg met justitie met een dagvaarding het bureau verlaten. (05-070912)

Belediging

Verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 9 juni surveilleerden omstreeks 21.00 uur twee politieagenten in de binnenstad van Enschede. Op de Marktstraat werden zij aangesproken door een medewerker van het voetbalevenement dat plaats vond op de Oude Markt, over het vervelende gedrag van een tweetal personen die zich daar ophielden. De politie sprak het tweetal hierop aan, waarbij een van hen, een 23-jarige Enschedeër, een geopend blikje bier in zijn hand hield. De politie bekeurde de 23-jarige hiervoor en sommeerde hem vervolgens weg te gaan. De 23-jarige liep daarop weg en draaide provocerend met zijn achterwerk. Vervolgens liet hij zijn broek zakken en toonde zijn blote achterwerk. De politie hield de 23-jarige verdachte daarop aan ter zake belediging. De verdachte is voor verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-071260)

Alcoholcontroles

De politie houdt in alle districten alcoholcontroles

Twente

In navolging van de Europese alcoholcontroles controleerde de politie Twente op de avond/nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juni op diverse locaties in de regio op alcoholgebruik.

Zuid-Twente:
In totaal 287 personen gecontroleerd op alcoholgebruik. Daarbij werd 4 overtredingen geconstateerd; tussen 0,82 en 1,87 o/oo. Van twee verdachten werd het rijbewijs ingevorderd: een 64-jarige Enschedese automobiliste blies 1,34 o/oo en een 43-jarige Enschedese automobilist blies 1,87 o/oo. Bovendien werden nog eens 15 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen.

Midden- en Noordoost-Twente:
In totaal 5 overtredingen geconstateerd (aantal gecontroleerden niet bekend); tussen 0,7 en 1,65 o/oo. Van twee verdachten werd het rijbewijs ingevorderd: een 43-jarige automobilist uit Overdinkel blies 1,46 o/oo en een 32-jarige snorfietser uit Glane blies 1,65 o/oo.

Noordwest-Twente:
In totaal werden 636 personen gecontroleerd op alcoholgebruik. Daarbij werden 7 overtredingen geconstateerd; tussen 0,6 en 1,25 o/oo. Bovendien werden nog eens 5 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen.

Drugs aangetroffen

Verdachten aangehouden

Enschede

Op donderdag 9 juni werd tijdens de alcoholcontrole omstreeks 05.30 uur op de Haaksbergerstraat in Enschede een auto met Duits kenteken gecontroleerd met daarin twee mannen, een 28-jarige uit Stadt Rheine en een 26-jarige met onbekende woonplaats. In de auto trof de politie meerdere spuiten aan Tevens werd in de kleding van de 28-jarige verdachte een achttal XTC-pillen aangetroffen. De politie hield beide verdachten aan. Aan het bureau werd bij de 26-jarige verdachte nog een witte brok onder zijn kleding aangetroffen, vermoedelijk harddrugs. Deze brok is voor nader onderzoek in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (05-071350)

Diefstal fiets

Verdachte aangehouden

Almelo

Op donderdag 9 juni zag de politie omstreeks 18.30 uur dat een 18-jarige Almeloër op zijn fiets het rode licht van de spoorwegovergang negeerde op de Zuiderstraat in Almelo. Zij wilden de verdachte hiervoor bekeuren, maar deze kon zich niet identificeren. De politie hield de 18-jarige daarop aan. Aan het bureau bleek dat de fiets waarop de 18-jarige reed als gestolen stond gesignaleerd vanaf het station NS in Almelo sinds 12 november 2004. De politie nam de fiets in beslag. De verdachte kon na verhoor met een dagvaarding het bureau verlaten. (05-071198)

Diefstal auto

Auto weggenomen

Den Ham

Op donderdag 9 juni deed een 32-jarige man uit Ommen aangifte van diefstal van zijn auto, een zwarte BMW type 525, kenteken RS-LF-14. De auto stond geparkeerd aan de Vriezendijk in Den Ham en werd weggenomen tussen woensdag 8 juni 21.00 uur en donderdag 9 juni 12.15 uur. (05-071189)

Fietser gewond

Vrouw loopt letsel op na aanrijding met vrachtauto

Hengelo

Donderdagmiddag 9 juni vond omstreeks 12.50 uur een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een fiets op de kruising Mozartlaan/Beethovenlaan in Hengelo. De vrachtwagenchauffeur, een 35-jarige man uit Velp, reed op de Mozartlaan en wilde rechtsaf de Beethovenlaan inrijden. Hij zag hierbij een fiets over het hoofd, die aan de rechterzijde van hem reed. De fiets werd bestuurd door een 30-jarige vrouw uit Hengelo. Zij had twee kindjes op de fiets, beiden in kinderzitjes, één achter en één voor. Beide kinderen bleven gelukkig ongedeerd, behalve dan dat één van de kinderen een tand door de lip had. De vrouw liep echter beenletsel op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-070981)

Gewond door aanrijding

Twee broers worden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Ambt Delden

Donderdag 9 juni reed een 23-jarige automobiliste uit Huissen over de Zomerweg. Toen hij op het kruispunt met de N347 linksaf sloeg, zag hij een hem op dezelfde weg tegemoetkomende auto over het hoofd met als gevolg een aanrijding. In de andere auto zaten twee broers, mannen van 20 en 22 jaar uit Ambt Delden. De 20-jarige zat achter het stuur. Beide broers raakten gewond en werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en aldaar opgenomen. De 23-jarige liep lichte verwondingen op, werd door het ambulancepersoneel ter plekke onderzocht en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. (05-071179)

Aanrijding onder invloed

Bestuurder van een scooter veroorzaakt aanrijding en blijkt alcohol te hebben gedronken

Oldenzaal

Donderdagavond 9 juni vond omstreeks 23.20 uur een aanrijding plaats op de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. Een 18-jarige man uit Ootmarsum reed met een scooter en nam de bocht te ruim. Hierdoor kwam hij op de linker weghelft terecht en botste tegen een geparkeerd staande auto. De 18-jarige man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Omdat hij buikklachten had, werd hij voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd bij hem een bloedproef afgenomen. (05-071303)

Aanhouding na diefstal auto

Politie houdt drie verdachten aan na aantreffen gestolen auto

Hengelo, Enschede

De zwarte Opel Corsa met kenteken YT-11-VN, die dinsdag 7 juni werd gestolen aan de Trijpstraat in Hengelo, werd donderdagavond 9 juni aangetroffen aan de Nicolaas Beetstraat in Enschede. Even daarvoor hadden stadswachten gezien dat drie personen in de auto hadden gereden. Politieagenten hielden de drie verdachten, die zich in een woning aan de Genestetstraat bevonden, aan. De verdachten, een 32-jarige man uit Hengelo en een 32-jarige man en 39-jarige vrouw uit Enschede, zijn voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Een 20-jarige man uit Borne deed dinsdag 7 juni aangifte van diefstal van genoemde auto. (05-070067)

Aanhouding na vernieling

Politie houdt verdachte aan nadat enkele ruiten en een lamp van een auto waren vernield

Borne

Donderdag 9 juni kwam rond 19.00 uur een melding binnen van vernielingen bij het AZC aan de Bornerbroeksestraat in Borne. Ter plekke bleken enkele ramen en een lamp van een auto te zijn vernield. Politieagenten hielden één van de bewoners van het AZC, een 34-jarige man, als verdachte aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-071227)

Ongeval in park

Jongen botst al skelterend tegen een vrouw aan, die hierdoor gewond raakt

Saasveld

Donderdagmiddag 9 juni was een 9-jarige jongen uit Saasveld aan het skelteren in het parkje bij de Hoflaan in Saasveld. Hij hield met een paar vriendjes een wedstrijd. De jongen ging zo snel, dat hij de skelter in een bocht niet meer onder controle had en tegen de benen van een vrouw botste, die samen met haar man en kindje op een bankje zat. De vrouw, een 33-jarige uit Edam, liep letsel aan haar been op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-071127)

Aanrijding tussen fietsers

Een van de fietsers raakt gewond

Almelo

Een 17-jarige jongen uit Almelo fietste donderdagmiddag 9 juni omstreeks 17.15 uur samen met een meisje over de Wierdensestraat in Almelo. Vanuit het centrum kwam een auto hard aanrijden, waarop de jongen de auto nakeek. Hierdoor kwam hij waarschijnlijk op de verkeerde weghelft van het fietspad terecht en kwam daar in aanrijding met een tegemoetkomende fietser, een 55-jarige vrouw uit Almelo. Beiden kwamen ten val. De 17-jarige jongen liep enkele schaafwonden op. De 55-jarige vrouw liep een lichte verwonding boven haar oog op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. (05-071169)

Mishandeling

Politie houdt verdachte aan

Almelo

Donderdagavond 9 juni deed een 33-jarige man uit Almelo aangifte van mishandeling. De man vertelde diezelfde avond door een hem bekende 31-jarige man uit Almelo te zijn geslagen met een paal. Dit had plaatsgevonden aan de Wittem in Almelo. Beide mannen hadden al enige tijd onenigheid met elkaar en dat was die avond geëscaleerd. De 33-jarige man heeft hierbij diverse kneuzingen opgelopen. De politie hield de 33-jarige verdachte omstreeks 20.50 uur in Almelo aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-071259)

Brand in voormalige steenfabriek

Oorzaak van de brand nog niet bekend

Rijssen

Donderdagavond 9 juni kwam rond 22.30 uur een melding binnen van een brand in de oude steenfabriek aan de Arend Baanstraat in Rijssen. Ter plekke bleek een bouwkeet naast de fabriek in brand te staan en de brand was overgeslagen naar de zijgevel van de fabriek. De brandweer was de brand snel meester. Onbekend is hoe groot de schade is en wat de oorzaak is van de brand. (05-0712970)


---- --