Gemeente Stein


Infoavond nieuwe honden(poep)beleid
10-06-2005

In de gemeente Stein wordt binnenkort het nieuwe door de gemeenteraad vastgestelde honden(poep)beleid van kracht.

In het kort komt het nieuwe beleid neer op het volgende:
- in de gehele gemeente is het verboden om honden los te laten lopen, uitzondering hierop zijn de door het college aan te wijzen losloopgebieden.

- er geldt een opruimplicht voor hondenpoep. De hondenpoep kan worden gedeponeerd in de door de gemeente te plaatsen hondenpoepbakken.
- in de gemeente Stein worden diverse locaties aangewezen welke verboden zijn voor honden.

- het losloopverbod, de opruimplicht, hondenverbod en alle overige APV bepalingen met betrekking tot honden worden gecontroleerd door een nieuw aan te stellen bijzondere opsporingsambtenaar. Bij overtreding is deze opsporingsambtenaar bevoegd om boetes uit te schrijven.

De losloopgebieden, de gebieden verboden voor honden en de locaties voor hondenpoepbakken zijn op een concept tekening weergegeven. De gemeente Stein wil de bevolking van Stein in de gelegenheid stellen om kennis te nemen van de voorgestelde locaties en gebieden.

Hiervoor wordt er op 21 juni 2005 van 19.00 - 20.30 uur een inloopavond georganiseerd in de raadszaal van de gemeente Stein.

Tijdens deze inloopavond wordt de gelegenheid geboden om de conceptplannen in te zien, kennis te maken met het nieuwe honden(poep)beleid, vragen te stellen en de eventuele bedenkingen tegen de conceptplannen in te brengen.

Op basis van de conceptplannen en de eventuele reacties van de bevolking wordt door het college de definitieve locaties en gebieden vastgesteld.

Na vaststelling door het college van de definitieve locaties en gebieden, worden de bewoners van de gemeente Stein door middel van een flyer geïnformeerd over het nieuwe beleid.