Gemeente Stein


Samen aan de slag in Meers en Nieuwdorp
10-06-2005

Betrokkenen en belanghebbenden van de gebiedsgewijze aanpak in Meers en Nieuwdorp zijn via een enquête gevraagd naar de knelpunten, hun wensen en ideeën over hun straat/buurt. Er was ook een uitnodiging voor een schetsatelier toegevoegd aan de enquête. Aan het schetsatelier in Meers hebben 24 personen deelgenomen en in Nieuwdorp hebben 43 personen meegewerkt.

Tijdens het schetsatelier werden de plannen voor de straat/buurt toegelicht en zijn de resultaten van de enquête bekendgemaakt. Vervolgens zijn alle aanwezigen opgesplitst in kleinere groepjes die konden discussiëren over de enquêteresultaten en samen schetsen hoe zij hun straat/buurt het liefst wilden inrichten.

Knelpunten
De knelpunten, wensen en ideeën voor de locatie in Meers gingen vooral over de veilige schoolomgeving en de inrichting van het plein. De knelpunten van de locatie in Nieuwdorp zijn vooral de snelheid in het gebied, de parkeergelegenheid speciaal bij sportwedstrijden. Ook is de veilige schoolroute voor scholieren van de Groenewald een belangrijk aandachtspunt. Ten slotte is er de wateroverlast tijdens heftige regenbuien.

Meer informatie en de uitwerking van de enquêtes is te vinden op de websites behorende bij de projecten t.w. voor Meers: www.stein-meers.nl en Nieuwdorp: www.stein-nieuwdorp.nl.Deze sites kunt u ook bereiken via het menu: plannen en projecten.

DHV werkt de schetsontwerpen uit en maakt de noodzakelijke keuzes in overleg met de gemeente. De uiteindelijke plannen zullen tijdens een presentatieavond nader worden toegelicht.

De informatieavond voor Meers is gepland op 5 juli van 18.00 tot 19.30 uur in de fanfarezaal in Meers. Tijdens deze informatieavond worden naast de herinrichting ook de plannen voor de inrichting van Meers als 30 km gebied toegelicht.

De informatieavond in Nieuwdorp is gepland in september. De datum, locatie en het tijdstip worden bekend gemaakt.